Ο πρώτος γάμος ανάμεσα σε γυναίκες στην Ελλάδα είναι γεγονός – Έχουν και ένα παιδί – Δάκρυα χαράς και συγκίνηση στο δημαρχείο της Αθήνας

Στο δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε εχθές η πρώτη ενώση δύο γυναικών του ιδίου φύλου σε γάμο στην Ελλάδα, με τον δήμαρχο της πόλης, Χάρη Δούκα, να παρίσταται.

Οι πρωταγωνίστριες αυτής της ιστορικής στιγμής είναι η 37χρονη Δανάη Δεληγεώργη και η 43χρονη Αλεξία Μπεζίκη, οι οποίες έχουν ήδη αποκτήσει ένα παιδί. Οι φωτογραφίες από την τελετή δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Reuters, αναδεικνύοντας τη συγκίνηση και τη χαρά των δύο γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ο γάμος αποτελεί ένα από τα πρώτα νομικά εγκεκριμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη χώρα, μετά την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας.

Θυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα, στο ίδιο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσης ο εγκάρδιος δεσμός του Αύγουστου Κορτώ με τον εταίρο του, Τάσο Σαμουηλίδη.

Ο Χάρης Δούκας εξέφρασε τη χαρά και την τιμή του που ενώνει με γάμο τα δύο ζευγάρια, κάνοντας δηλώσεις μπροστά στην κάμερα του Alpha.

“Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, οπως είθισται να λέμε για τους γάμους. Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όπως εκείνος επιλέγει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το άρθρο Ο πρώτος γάμος ανάμεσα σε γυναίκες στην Ελλάδα είναι γεγονός – Έχουν και ένα παιδί – Δάκρυα χαράς και συγκίνηση στο δημαρχείο της Αθήνας εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 08/03/2024 ώρα 9:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.