Ο Σαμαράς εξομολογήθηκε τις σχέσεις που είχε με τους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ευάγγελο Αβέρωφ και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο συνέδριο της «Καθημερινής» με θέμα: «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – 50 χρόνια μετά».

Με εξομολογητική διάθεση μίλησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στον Αλέξη Παπαχελά, στο συνέδριο της «Καθημερινής» με θέμα: «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – 50 χρόνια μετά».

Ο πρώην πρωθυπουργός ανάμεσα στα πολλά περιστατικά που αποκάλυψε ήταν μια σκηνή με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και τις σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

Αναφορικά με τη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως όταν έφυγε ο Ευάγγελος Αβέρωφ από τη Νέα Δημοκρατία, τόσο ο ίδιος όσο και πάρα πολλοί βουλευτές κυρίως νεαρής ηλικίας, «πιστέψαμε ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί πολιτικά ο Παπανδρέου, είναι ο νέος αρχηγός, να είναι εξίσου σκληρός και να μη νοιαστεί για το πολιτικό κόστος». Τότε οι βασικοί υποψήφιοι για να λάβουν το εσωκομματικό χρίσμα ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και «όλη η μεγάλη ομάδα που ήμασταν γύρω από τον Αβέρωφ, τον πιέσαμε –άλλωστε το ήθελε και ο ίδιος– και στηρίξαμε τον Μητσοτάκη».

Αφότου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκλέχθηκε πρωθυπουργός, «είναι δεδομένο ότι με τίμησε και έγινα πολύ μικρός, το 1989, υπουργός Οικονομικών και μετά υπουργός Εξωτερικών. Δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα μαζί μου ή κάποια διαφωνία».

Για να έρθει όμως μετά η ρήξη, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, όταν στο ζήτημα των Σκοπίων «πέρασε το θέμα από το υπουργικό συμβούλιο και μάλιστα με εισηγητές τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θανάση Κανελλόπουλο. Ενώ έγινε δεκτή στις Βρυξέλλες από τους 12 τότε υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. η δική μου θέση, ο Μητσοτάκης ξαφνικά ήταν τελείως εναντίον. Εγώ αυτό δεν μπορούσα να το δεχθώ και έγινε η ρήξη. Αυτή είναι η αποτύπωση της αλήθειας».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης με τον Αλέξη Παπαχελά, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε και ένα περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τον οποίο όπως σχολίασε, είναι αυτό που έχει πει ο Ελύτης, του «ολίγου και του ακριβούς».

Σε ηλικία 27 χρονών – ήδη εκλεγμένος βουλευτής – ο Αντώνης Σαμαράς, είχε οριστεί αγορητής εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Τότε, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, ελλείψει της παρουσίας του τότε υπουργού Οικονομικών, Θανάση Κανελλόπουλου, καθώς «είχε μείνει το αυτοκίνητό του στη Ραφήνα από λάστιχο. Δεν μπορούσε να έρθει, επομένως ο πρόεδρος της Βουλής είπε να μιλήσω εγώ».

Αφού τελείωσε την ομιλία του και έχοντας «τρακ μέσα σε μια υπεργεμάτη Βουλή», ο Σαμαράς είδε «τον Καραμανλή να μου κάνει νόημα με το χέρι να πάω κοντά του. Μου λέει: “Αυτό ήταν το ντεμπούτο σου;”. Λέω: “Μάλιστα κ. πρόεδρε” και όπως είχα τα χέρια μου τα χτυπάει και μου λέει: “Τα πήγες περίφημα”. Νόμιζα ότι σηκώθηκα είκοσι πόντους και ότι όταν κατέβηκαν ήταν λες και με κοιτούσαν επειδή είχα πάρει Νόμπελ Οικονομίας. Είναι όμως και θέμα τύχης», συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Το άρθρο Ο Σαμαράς εξομολογήθηκε τις σχέσεις που είχε με τους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ευάγγελο Αβέρωφ και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο συνέδριο της «Καθημερινής» με θέμα: «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – 50 χρόνια μετά». εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 02/03/2024 ώρα 3:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.