Πανικός: Φωτιά στη Παναγιά την Πορταΐτισσα στην Αστυπάλαια την ώρα της Θείας Λειτουργίας – Ζημιές στον Ναό

Φωτιά ξέσπασε στον Ι.Ν. της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια.

Πανικός επικράτησε το πρωί της Κυριακής στην Αστυπάλαια στη μεγάλη ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Η φωτιά ξέσπασε την ώρα της Θείας Λειτουργίας από κερί κοντά στο παγκάρι που ακούμπησε σε ύφασμα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πιστών που αποκαθήλωσαν τις Ιερές εικόνες και τις έσωσαν. Ιδιαίτερα δε η εφέστια εικόνα του νησιού Παναγία η Πορταΐτισσα υπέστη ζημιές στο πρόσωπο, ενώ το ασημένιο της «πουκάμισο» από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν υπέστη και αυτό ζημιές.

Χάρις και στην άμεση επέμβαση των εθελοντών η φωτιά τέθηκε το μεσημέρι υπο έλεγχο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Η Εκκλησία χρονολογείται από 1760 και έχει κτιστεί από τον Κεφαλλονίτη Όσιο Άνθιμο στους πρόποδες του ενετικού κάστρου, στη Χώρα της Αστυπάλαιας η δε εικόνα αποτελεί “αχειροποίητο” κατα την παράδοση αντίγραφο της ομώνυμης Αγιορείτικης εικόνας.

Το Δεκαπενταύγουστο αποτελεί το κέντρο σειράς πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Το άρθρο Πανικός: Φωτιά στη Παναγιά την Πορταΐτισσα στην Αστυπάλαια την ώρα της Θείας Λειτουργίας – Ζημιές στον Ναό εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 22/10/2023 ώρα 9:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.