Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών ζήτησε ο Δημ. Κουρέτας από τον Κ. Χατζηδάκη

Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών ζήτησε ο Δημ. Κουρέτας από τον Κ. Χατζηδάκη

Αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη να παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών και των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για τα φυσικά πρόσωπα και της επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας με επιστολή του.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρει πως η ανάκαμψη της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες της καταιγίδας Daniel αποδεικνύεται δύσκολη με αποτέλεσμα επιχειρήσεις όλων των τομέων της οικονομίας να μην είναι ακόμα σε θέση να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και για το λόγο αυτό ζητά την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που λήγει στις 4 Μαρτίου, για ένα ακόμα εξάμηνο τουλάχιστον.

Στην επιστολή του ο κ. Κουρέτας αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με απόφαση σας τον περασμένο Νοέμβριο (ΦΕΚ B’ 6444/10.11.2023) ανεστάλησαν οι πλειστηριασμοί και οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel στη Θεσσαλία.

Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κυβέρνησης, η αποκατάσταση των ζημιών καθυστερεί με αποτέλεσμα αγρότες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις να μην καταφέρνουν ακόμα να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Ταυτόχρονα λόγω της καταστροφής σε μεγάλο μέρος του παραγωγικού κεφαλαίου, τόσο του πρωτογενούς, όσο και του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας, η ανάκαμψη της περιοχής αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν την ανάγκη παράτασης της περιόδου αναστολής πλειστηριασμών και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για τη Θεσσαλία, τουλάχιστον κατά ένα επιπλέον εξάμηνο, ώστε να διευκολυνθούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην αγωνιώδη προσπάθεια ανάκαμψης.

Θυμίζουμε ότι η παρούσα αναστολή εκπνέει στις 4 Μαρτίου και ζητούμε άμεσα την επέκταση της.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 29/02/2024 ώρα 9:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.