Παραλίγο τραγωδία στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που κατάπιε παραφλού! – Έκκληση για ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου από τη μητέρα του!

Μάχη με τον χρόνο έδωσαν γιατροί, νοσηλευτές και αστυνομικοί στην Κοζάνη, προκειμένου να σώσουν τη ζωή ενός 16χρονου, ο οποίος κατανάλωσε αντιψυκτικό υγρό αυτοκινήτου.

Ο ανήλικος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατανάλωσε το υγρό και διακομίστηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης σε κρίσιμη κατάσταση, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δοθεί φάρμακο – αντίδοτο. Έτσι, αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά του αντίδοτου, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Παραλίγο να κάνει ανακοπή»

Η μητέρα του 16χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Το λέω, το τονίζω και αυτό είναι που φωνάζω, καλά που ήταν εδώ οι άνθρωποι στην Κοζάνη και σώσανε το παιδί μας. Αυτή τη στιγμή θα το κλαίγαμε, γιατί το παιδί μας, όπως μας είπαν ήταν ελάχιστα πριν την ανακοπή. Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ της Κοζάνης, το παιδί μας δεν έφτανε ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Γιάννενα».

Ο έφηβος διακομίστηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου τη Μεγάλη Τετάρτη. «Η κατάστασή του ήταν μη συμβατή με τη ζωή ήταν θέμα δευτερολέπτων να κάνει ανακοπή και αν γινόταν ανακοπή δεν θα γυρνούσε πίσω. Παραμείναμε στο χώρο χωρίς να εφημερεύουμε και το βράδυ δεν αφήσαμε το παιδί για να πάει καλά», εξήγησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκκος.

«Επειδή είναι ακριβό το αντίδοτο δεν υπάρχουν πολλές δόσεις και πήραμε σχεδόν όλες τις δόσεις από όλο τον ελλαδικό χώρο», είπε.

«Να ευχαριστήσουμε και την αστυνομία, η οποία δύο φορές έστησε γέφυρα ζωής προκειμένου να βρεθούν και να μεταφερθούν άμεσα τα αντίδοτα στο νοσοκομείο της Κοζάνης», λέει η μητέρα του έφηβου.

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου

Την επόμενη ημέρα ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ.

«Έβλεπα αυτό το παιδί σαν να έβλεπα τον γιο μου. Δεν σκέφτηκα ούτε μία φορά να μη δώσω τα μέγιστα, όπως όλοι οι συναδελφοι».

Η οικογένεια του 16χρονου αλλά και οι γιατροί κάνουν έκκληση για ενίσχυση της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Κοζάνης.

«Πρέπει να στελεχώσουμε τις ΜΕΘ, ήδη υπάρχει αξιόλογο προσωπικό, αλλά προφανώς δεν φτάνει», λέει η μητέρα του 16χρονου.

Το άρθρο Παραλίγο τραγωδία στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που κατάπιε παραφλού! – Έκκληση για ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου από τη μητέρα του! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 08/05/2024 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.