Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

«Αφιερωμένο στα θύματα των...

Σημαντικές και ταχύτατες εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην...

Ανετράπη μικρό βαν στο...

Ανατροπή οχήματος σημειώθηκε στον δρόμο από το Αρδάνι προς τον Πλάτανο Τρικάλων, κάτω...

Αθανάσιος Καββαδάς ο νέος...

    Νέος Υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ανέλαβε από σήμερα ο κ. Αθανάσιος Καββαδάς...

Μέση Ανατολή: Καθοδόν για...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις διπλωματικές τους κινήσεις στη Μέση Ανατολή, με τον...

Πεζεσκιάν: Οι Ιρανοί δεν υποτάσσονται στην βία – Ενώ ο Τραμπ συνεχίζει να “βλέπει”… “διαπραγματεύσεις” και… “συμφωνία”

Αντιφατικά μηνύματα καταλόγισε ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν στους Αμερικανούς ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Πακιστάν.

«Η τήρηση των δεσμεύσεων αποτελεί τη βάση ενός ουσιαστικού διαλόγου. Η βαθιά ιστορική δυσπιστία του Ιράν απέναντι στη συμπεριφορά της αμερικανικής κυβέρνησης παραμένει, ενώ τα μη εποικοδομητικά και αντιφατικά μηνύματα από αμερικανούς αξιωματούχους μεταφέρουν ένα πικρό μήνυμα: επιδιώκουν την παράδοση του Ιράν. Οι Ιρανοί δεν υποτάσσονται στην βία», έγραψε στο Χ ο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Ιράν: Εξετάζει θετικά να συμμετέχει στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Πακιστάν

Αλλαγή παρατηρείται στην στάση του Ιράν καθώς φαίνεται να «εξετάζει θετικά» τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Πακιστάν παρά την αρχική άρνησή του.

Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι το Ιράν επανεξετάζει την απόφαση να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ. Ο αξιωματούχος εξήρε τις «θετικές» προσπάθειες του Πακιστάν να τερματιστεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά των πλοίων που εισέρχονται και εξέρχονται από το Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Αυτό θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή του Ιράν στον επόμενο γύρο συνομιλιών, με την Τεχεράνη να «εξετάζει θετικά τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές συνομιλίες», ανέφερε ο αξιωματούχος. Ωστόσο, ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση.

Η δήλωση έρχεται την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ και ο σύμβουλος Τζάρετ Κούσνερ βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για έναν νέο γύρο συνομιλιών. «Κατευθύνονται προς τα εκεί τώρα. Θα φτάσουν εκεί απόψε», δήλωσε στην εφημερίδα New York Post ο Τραμπ.

Το Ιράν είχε απορρίψει μια πρόταση των ΗΠΑ για έναν δεύτερο γύρο άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών πριν από τη λήξη της εκεχειρίας την Τετάρτη. Το ιρανικό καθεστώς «δεν είχε κανένα σχέδιο για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων», δήλωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά τις συνομιλίες.

Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, που αποτελεί βασικό μεσολαβητή ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, είπε νωρίτερα στον Ντόναλντ Τραμπ ότι ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί εμπόδιο στις συνομιλίες.

Οι αμερικανικές δυνάμεις επέβαλαν τον αποκλεισμό την περασμένη εβδομάδα και κατάσχεσαν ένα πλοίο με ιρανική σημαία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο στρατός χρησιμοποίησε βία για να εμποδίσει τη διέλευση γύρω από τα ιρανικά λιμάνια.

Το άρθρο Πεζεσκιάν: Οι Ιρανοί δεν υποτάσσονται στην βία – Ενώ ο Τραμπ συνεχίζει να “βλέπει”… “διαπραγματεύσεις” και… “συμφωνία” εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 20/04/2026 ώρα Δευτέρα 20 Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 – 9:04 μμΑπρίλιος 2026 – 9:04 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.