Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026

«Βόμβα» από τον Τάκερ...

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε αναβρασμό και στο επίκεντρο της κρίσης βρίσκεται ο ίδιος...

Μέση Ανατολή: Οι απειλές...

Η γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή εντείνεται επικίνδυνα, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων...

Τουρκία: «Aυτός ο πόλεμος...

Η Τουρκία επιδιώκει να κρατηθεί μακριά από την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση...

Καταστροφή και αγωνία στην...

Τεράστιες είναι οι υλικές καταστροφές που έχουν προκληθεί στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τον...

ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας: Αυστηρή σύσταση προς αγρότες για τήρηση της απαγόρευσης καύσης κατά την αντιπυρική περίοδο

ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας: Αυστηρή σύσταση προς αγρότες για τήρηση της απαγόρευσης καύσης κατά την αντιπυρική περίοδο

Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει σε όλους τους αγρότες και κατόχους γεωργικών εκτάσεων ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ξερών χόρτων και κλαδεμάτων στην ύπαιθρο, απαγορεύεται αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή έως και 31 Οκτωβρίου 2025.

Η μη συμμόρφωση με την παραπάνω απαγόρευση επισύρει σοβαρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, καθώς αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι:
• Δεν επιτρέπεται καμία καύση χωρίς σχετική άδεια, ακόμα και σε περιπτώσεις που θεωρούνται “ελεγχόμενες”.

• Κατ’ εξαίρεση, και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να επιτραπεί η καύση αποκλειστικά μετα από ειδική άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Σε περίπτωση που δοθεί άδεια, αυτή θα πρέπει να κοινοποιείται από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν από την τέλεση της καύσης. Η καύση πρέπει να πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πάντα με ευθύνη του ενδιαφερόμενου.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους αγρότες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και υπευθυνότητα, αποφεύγοντας ενέργειες που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή, τις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/10/2025 ώρα 9:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.