ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας: Προσοχή στις καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων στην ύπαιθρο

ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας: Προσοχή στις καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων στην ύπαιθρο

Για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια και οικόπεδα όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση φωτιάς και να λαμβάνονται υπόψη τα ισχύοντα στην υπ’ αριθμ. 9/2021 (Φ.Ε.Κ. 1923/Β/2021) Πυροσβεστική Διάταξη.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι αγρότες – κτηνοτρόφοι και γενικά όσοι δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να προχωρούν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων, σκουπιδιών, κάπνισμα μελλισιών κ.τ.λ., ιδιαιτέρως τις ημέρες που επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση οποιασδήποτε πυρκαγιάς.

Σε περιπτώσεις καύσης, να επακολουθεί απαραιτήτως σβήσιμο της φωτιάς, κάλυψη των υπολειμμάτων της καύσης και ενδελεχής έλεγχος για διαπίστωση πλήρους κατάσβεσης

Στους παραβάτες εκτός των ποινικών κυρώσεων επιβάλλεται Διοικητικό πρόστιμο.

Λάρισα 12-02-2024

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 13/02/2024 ώρα 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.