Ποιοι είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στην λίστα Forbes;- Μαρία Αγγελικούση, Τέλης Μυστακίδης, Φίλιππος Νιάρχος, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Μαριάννα και Σπύρος Λάτσης, καθώς και ο Ιβάν Σαββίδης

Στη λίστα ήταν και ο Φιλάρετος Καλτσίδης, ο βασιλιάς του τσιμέντου, αλλά βγήκε εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αρκετούς Έλληνες δισεκατομμυριούχους περιλαμβάνει η λίστα Forbes, με την υπογράμμιση ότι οι συγκεκριμένοι διαχειρίζονται  πλήθος δισεκατομμυρίων, εντός και εκτός Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα Forbes αναγράφονται τα ονόματα της Μαρίας Αγγελικούση από τον χώρο της ναυτιλίας, του Αριστοτέλη Μυστακίδη από τον χώρο των χρηματαγορών και του εφοπλισμού, του Φίλιππου Νιάρχου κληρονόμου της γνωστής δυναστείας, του Βαρδή Βαρδινογιάννη, της Μαριάννας Λάτση και του Σπύρου Λάτση. Στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης και το όνομα του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Πιο αναλυτικά:

1) Μαρία Αγγελικούση: Επικεφαλής και γόνος της γνωστής οικογενείας, κληρονόμος πλέον της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

2) Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων ακολουθεί ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εταιρείας μετάλλων και εφοπλιστικές.

3) Στην τρίτη ελληνική εκπροσώπηση είναι ο Φίλιππος Νιάρχος (γιος του Σταύρου Νιάρχου – μεγάλου ανταγωνιστή του Α.Ωνάση).

4) Τέταρτος στη λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης συνιδρυτής και «πατριάρχης» της δυναστείας.

5) Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Μαριάννας Λάτσης και ο Σπύρος Λάτσης γόνοι της γνωστής οικογένειάς του Ιωάννη Λάτση

6) Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Ι.Σαββίδης, ομογενής από την Ρωσία που οι σωστές επιχειρηματικές κινήσεις του, και ειδικότερα η πώληση της ΣΕΚΑΠ σε ιαπωνικό όμιλο που τον μετέτρεψαν από εκατομμυριούχο σε δισεκατομμυριούχο.

Στην λίστα θα μπορούσε να μπει και ο Φιλάρετος Καλτσίδης (το +1) ή αλλιώς Filaret Galchev ή μεγιστάνας του τσιμέντου που ζούσε και στην Ελλάδα αλλά οι δυτικές κυρώσεις ουσιαστικά τον είχαν οδηγήσει εκτός της χώρας, παραμένοντας πάντως δισεκατομμυριούχος.

Το 2014 είχε περιουσία περίπου 6 δισ. δολάρια και αναφορές λένε ότι μειώθηκε αλλά παραμένει με πολλά μηδενικά πίσω από τον αριθμό.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων (σε δολάρια) ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, βασιζόμενος στην πιο πρόσφατη λίστα του Forbes.

Ο τρόπος με τον οποίο κατατάσσονται οι χώρες, είναι βάσει του πόσοι δισεκατομμυριούχοι θα υπήρχαν εάν η κάθε χώρα από τη λίστα είχε πληθυσμό 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Στην συνολική λίστα υπάρχουν 551 δισεκατομμυριούχοι.

Το Μονακό ξεχωρίζει ως η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό, με 106% αναλογία δισεκατομμυριούχων ανά εκατομμύριο κατοίκους. Ωστόσο, λόγω του μικρού πληθυσμού του (37,800 κάτοικοι), υπάρχουν πραγματικά μόνο 4 δισεκατομμυριούχοι που διαμένουν εκεί – ένα εντυπωσιακός αριθμός για έναν τόσο μικρό πληθυσμό.

Η Γερμανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων (120) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κύπρος ξεχωρίζει για τον υψηλό αριθμό δισεκατομμυριούχων (συνολικά 5) σε σχέση με τον σχετικά μικρό πληθυσμό της.

Η Ουγγαρία, παρά τον μεγάλο της πληθυσμό δεν έχει κανέναν δισεκατομμυριούχο ως μόνιμο κάτοικο.

Το Λουξεμβούργο, μια από τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες, επίσης δεν έχει κανέναν δισεκατομμυριούχο στην παρούσα λίστ

Το άρθρο Ποιοι είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στην λίστα Forbes;- Μαρία Αγγελικούση, Τέλης Μυστακίδης, Φίλιππος Νιάρχος, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Μαριάννα και Σπύρος Λάτσης, καθώς και ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 04/02/2024 ώρα 9:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.