Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η 2η τεχνική συνάντηση για το πρόγραμμα “Θεσσαλία 2021-2027”

Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η 2η τεχνική συνάντηση για το πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-2027"

Η δεύτερη τεχνική συνάντηση για το πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/2) στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανά περιφερειακή ενότητα, και να είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους με την έκδοση των προσκλήσεων, με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό ο οποίος συνολικά ανέρχεται στα 553, 9 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεση προτεραιότητα αποτελούν οι προσκλήσεις του Α’ και Β’ τετραμήνου του 2024 και ειδικότερα οι δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα που εντάσσονται στον Άξονα «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας -περιβάλλον και ανθεκτικότητα».

.Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, η περιφέρεια δίνει έμφαση στη στήριξη των επιχειρήσεων που αποτελούν τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ιδιαίτερα μετά τις συνέπειες που υπέστησαν αρκετές από τον Daniel Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια – όπως ανακοίνωσε – ειδικό γραφείο επιχειρηματικότητας. Οι σχετικές προσκλήσεις αναμένεται να εκδοθούν περίπου στις αρχές Μαΐου.

Στην εκδήλωση, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής ενημέρωσαν αναλυτικά όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων αλλά και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Επιμελητήριο, διοικήσεις νοσοκομείων, διευθυντές εκπαίδευσης κλπ.) αναλυτικά για τον προγραμματισμό δράσεων και τα βήματα που απαιτούνται για την έκδοση των προσκλήσεων.

.Βασικοί στόχοι του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027 πέραν της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, είναι η κοινωνική συνοχή (όπου επίσης αναμένονται σημαντικές δράσεις) αλλά και η βελτίωση των μεταφορικών υποδομών.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 07/02/2024 ώρα 9:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.