Πυροσβεστική Υπηρεσία: Σε Μεταμόρφωση, Βλοχό και Φαρκαδόνα οι δύσκολες επιχειρήσεις ελέγχου σπιτιών

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Σε Μεταμόρφωση, Βλοχό και Φαρκαδόνα οι δύσκολες επιχειρήσεις ελέγχου σπιτιών

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό τα πιο δύσκολα μέρη στα οποία γίνονται επιχειρήσεις στην Καρδίτσα, είναι οι περιοχές Μεταμόρφωση, Βλοχός και Φαρκαδόνα. Όλα τα υπόλοιπα μέρη έχουν ελεγχθεί. Στον Παλαμά γίνονται πλέον μόνο αντλήσεις υδάτων.

Τόνισε επίσης ότι στα Καλογριανά, Πηνειάδα, Σοφάδες, Πεδινό και Μεγάλα Καλύβια, όλα τα σπίτια έχουν ελεχθεί.

Επισήμανε επίσης ότι «από την αρχή των πλημμυρών το Κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 10.874 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ έχουν γίνει 4.564 διασώσεις και μεταφορές ανθρώπων.

Στη Λάρισα, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη γέφυρα που οδηγεί από τον Τύρναβο στη Λάρισα. Πρόσθεσε ότι στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών, μία περιοχή περίπου 2000 κατοίκων, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Οι περισσότεροι παραμένουν στα σπίτια τους οικειοθελώς και γίνεται μεταφορά ανθρώπων που χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επεσήμανε δε, ότι καθημερινά 6.000 μερίδες τροφίμων και νερό διανέμονται σε περιοχές που τα χρειάζονται.

πηγή: newsit.gr

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 12/09/2023 ώρα 3:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.