Πως η καταστροφές στην Θεσσαλία μπορούν να προκαλέσει επισιτιστική κρίση; Τι θα λείψει φέτος από το «τραπέζι» μας;

Όποιος τις τελευταίες μέρες επιχείρησε να κάνει τα ψώνια του στις λαϊκές αγορές (και δεν ζει σε γυάλα όπως το σύνολο του πολιτικού συστήματος) θα παρατήρησε τις τεράστιες ελλείψεις σε προϊόντα αλλά και την κακή κατάσταση αυτών που ήταν διαθέσιμα προς πώληση.

Η Θεσσαλία ήταν το βασικό παραγωγικό διατροφικό κέντρο της χώρας λόγω του εύφορου κάμπου της.

Η οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα και βαρύνεται η κυβέρνηση γι’ αυτό, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και δυστυχώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε επισιτιστική κρίση.

Η κρίση αυτή, οικονομική και επισιτιστική, μπορεί να διογκωθεί ακόμα περισσότερο και από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει «κοπεί» στα δύο καθώς δεν υπάρχει οδική και σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της, δηλαδή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Οι τομάτες κόστισαν τρία ευρώ και ήταν της κακιάς ώρας, λογικό αφού τα πάντα έχουν καταστραφεί», λέει πολίτης!

«Τώρα θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής. Τα λάχανα, τα μαρούλια, όλα κοστίζουν πέντε ευρώ, είναι αδιανόητο», τονίζει άνθρωπος στην λαϊκή αγορά της Λάρισας

Αναλυτικά, τα προϊόντα που παράγονται στον κάμπο

ο κάμπος δίνει το 52,8 της βιομηχανικής ντομάτας,
το 38% του βαμβακιού
το 54,7% των αχλαδιών
το 51,7% από αμύγδαλα.
το 19,5% σε πρόβειο και βόειο γάλα,
το 18,5% σε βοδινό κρέας
το 10% σε χοιρινό κρέας

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο Πως η καταστροφές στην Θεσσαλία μπορούν να προκαλέσει επισιτιστική κρίση; Τι θα λείψει φέτος από το «τραπέζι» μας; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 16/09/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.