Πως ο βασιλιάς Κάρολος έγινε η αιτία να ψάχνουν όλοι διαδικτυακά για την κακοήθεια στον προστάτη

«Έκρηξη» αναζητήσεων στη Google για τον καρκίνο του προστάτη καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, μετά το παγκόσμιο κύμα συγκίνησης που προκάλεσε η γνωστοποίηση της ασθένειας του βασιλιά Καρόλου στην Αγγλία.

Μιλώντας στο Action 24, ο διευθυντής της Β’ Ογκολογικής Κλινικής του «Ιασώ», Στυλιανός Γιασσάς, τόνισε: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει ο Κάρολος. Το ανακοίνωσε, ενδεχομένως, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την έγκαιρη διάγνωση».

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι είναι η πρόληψη. Το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να προλάβουμε τέτοια νοσήματα, όπως είναι η αποφυγή της παχυσαρκίας, η καλή διατροφή, η άθληση, το να μην καπνίζουμε και να μην κάνουμε χρήση αιθυλικής αλκοόλης και βέβαια οι προληπτικοί έλεγχοι ούτως ώστε να προλάβουμε το οποιοδήποτε νόσημα, με στόχο την ίαση», ανέφερε ο κ. Γιασσάς.

Σε ερώτηση για το πόσα περιστατικά ανδρολογικού καρκίνου έχουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα, ο ογκολόγος σημείωσε: «ανάλογα με το κάθε νεόπλασμα, σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, δυνητικά μπορεί να νοσήσει 1 στους 7 με 8 άνδρες».

«Επειδή όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε όλο και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, με την έγκαιρη διάγνωση, έχουμε και πολύ λιγότερα περιστατικά σε προχωρημένο στάδιο και δυνητικά απειλητικά για τη ζωή», είπε.

«Όσον αφορά τη θνητότητα, ανάλογα με τη νόσο του προστάτη, περίπου 1 στους 40 ασθενείς κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του», υπογράμμισε.

Έκρουσε, τέλος, τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για άτομα που νοσούν συγγενείς τους από καρκίνο του προστάτη, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ξεκινούν τους προληπτικούς ελέγχους ακόμη και από την ηλικία των 40 ετών».

Το άρθρο Πως ο βασιλιάς Κάρολος έγινε η αιτία να ψάχνουν όλοι διαδικτυακά για την κακοήθεια στον προστάτη εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 12/02/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.