Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» και από τη Μόσχα!

Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και για έναρξη διαπραγματεύσεων απηύθυνε σήμερα η Μόσχα, μετά τις επιθέσεις τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Κάνουμε έκκληση στην παλαιστινιακή και την ισραηλινή πλευρά να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός, να εγκαταλείψουν τη βία και να επιδείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση», ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του ρωσικού κράτους για την οξεία κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η Ζαχάροβα κάλεσε και τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνοντας ότι η μακροχρόνια σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων δεν μπορεί να επιλυθεί με τη βία, παρά μόνο με διπλωματικά μέσα.

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η Μόσχα παραμένει σταθερά υπερ των διαπραγματεύσεων «για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967» που θα συνυπάρχει αρμονικά με το Ισραήλ.

Το άρθρο Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» και από τη Μόσχα! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 08/10/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.