Ειδήσεις

Πότε χτυπά την Ελλάδα πολυήμερος καύσωνας με 42άρια – Νέα πρόγνωση

Πότε χτυπά την Ελλάδα πολυήμερος καύσωνας με 42άρια - Νέα πρόγνωση
Ένας τυπικός καύσωνας αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σήμερα διανύουμε την τελευταία δροσερή ημέρα του Ιουλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, καθώς αναμένεται να μας επισκεφτεί από την Πέμπτη ο ευρωπαϊκός καύσωνας. Ωστόσο, πρόκειται για έναν τυπικό καύσωνα για τα δεδομένα της Ελλάδας, με τις ακραίες τιμές να φτάνουν τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά της χώρας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία στη χώρα μας ανεβαίνει από την Πέμπτη, όταν και εξασθενούν οι βοριάδες. 

Την Παρασκευή θα υπάρξει και νέα άνοδος της θερμοκρασίας, όπου θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τον υδράργυρο να δείχνει στα δυτικά 39 βαθμούς Κελσίου. 

Το κύμα ζέστης θα έχει παρατεταμένη διάρκεια με το πικ του να είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από την Κυριακή και έπειτα θα φυσήξει και πάλι βοριάς, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν. 

Όσον αφορά στην Αθήνα ο υδράργυρος από την Παρασκευή θα δείχνει του 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Μετά από μία εβδομάδα θα σημειωθεί μία πτώση στις θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα, με τον υδράργυρο να παραμένει στους 36 βαθμούς.

Στα δυτικά, όμως, τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τη ζέστη να παραμένει για πολλές ημέρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιαννόπουλου:

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/07/2022 ώρα 12:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button