Πύλη: Άγιο είχε ζευγάρι ηλικιωμένων μετά από εκτροπή και ανατροπή του αυτοκινήτου (+Φωτο)

Πύλη: Άγιο είχε ζευγάρι ηλικιωμένων μετά από εκτροπή και ανατροπή του αυτοκινήτου (+Φωτο)

Τροχαίο «χολιγουντιανού» τύπου, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 10:00 στην Πύλη, με εμπλεκόμενο ΙΧ και επιβαίνοντες ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, οι οποίοι είχαν Άγιο, βγαίνοντας σώοι με θλαστικά τραύματα.

Συγκεκριμένα, ΙΧ με κατεύθυνση από τον ορεινό όγκο του Δ. Πύλης και στην στροφή της πρώην ταβέρνας ‘ΤΖΑΚΙ», λίγο πριν την Πύλη, λόγω της μεγάλης ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, καταλήγοντας με την οροφή του, στο πρανές του βουνού, προς την πλευρά του Πορταϊκού, για να σφηνώσει και εν τέλει να κρατηθεί στον κορμό υφιστάμενου πλατάνου, ο οποίος στην ουσία, έσωσε τους επιβαίνοντες από τα χειρότερα.

.Στο σημείο, άμεσα προσέτρεξαν άνδρες του ΠΚ Πύλης & της ΠΥ Τρικάλων, με ειδικό εξοπλισμό, όταν ειδοποιήθηκαν για το συμβάν από τους ίδιους επιβαίνοντες, με κύριο μέλημα, αρχικά να καταφέρουν απεγκλωβίσουν οδηγό και συνεπιβάτη & κατόπιν να ανασύρουν το ΙΧ, στήνοντας με δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, στην πλειονότητά τους από την Πύλη, το συμβάν θα μπορούσε να μην πάρει αυτήν την επικίνδυνη ομολογουμένως τροπή, εάν οι μεταλλικές προστατευτικές μπάρες ήταν ορθωμένες και στην θέση τους, λειτουργώντας αποτρεπτικά. Δυστυχώς όμως, αυτές και στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πεσμένες, αφού δεν είχαν επισκευαστεί από προηγούμενο τροχαίο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκεσε 2 ώρες περίπου, με το ζευγάρι των ηλικιωμένων, να διακομίζεται αρχικά για τις πρώτες βοήθειες στο ΚΥ Πύλης κι από εκεί να μεταφέρεται στο ΓΝ Τρικάλων για περαιτέρω έλεγχο και φροντίδα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, μία ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο κι ενώ η επιχείρηση των πυροσβεστών, για τον απεγκλωβισμό του πρώτου συμβάντος, έτερο ΙΧ και για τον ίδιο λόγο, εξετράπη της πορείας του, για να προσκρούσει τελικά στο τοιχίο της πρώην ταβέρνας, σταματώντας έτσι η επικίνδυνη πορεία του.

Το προανακριτικό έργο για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έχει αναλάβει το ΑΤ Πύλης.

.Μετά κι από αυτό, πληθαίνουν οι φωνές, που μετατρέπονται σε έκκληση, η περιοχή αυτή …από το σημείο του κόμβου για «Ροπωτό» έως και την είσοδο της πόλης της Πύλης, να τοποθετηθεί «Αντιολησθητική άσφαλτος», προκειμένου να γίνουν ασφαλέστεροι οι δρόμοι και να μη θρηνούμε τόσες ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.

Μία λύση απλή, φτηνή, γρήγορη και αποτελεσματική ως προς τη μείωση των τροχαίων λόγω της αύξησης της αντιολισθηρότητας του οδοστρώματος, η μέθοδος της σφαιριδιοβολής αρχίζει να βρίσκει ανταπόκριση και να γίνεται αποδεκτή ως “νέα τεχνολογία” σε παγκόσμιο επίπεδο.

πηγη: pylinews.gr

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/02/2024 ώρα 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.