Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας: Διαδικτυακή Ημερίδα “Erasmus Days 2023”

Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας: Διαδικτυακή Ημερίδα “Erasmus Days 2023”

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού “Erasmus Days” (9-14 Οκτωβρίου 2023), την εμβληματική αυτή εκδήλωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που την φετινή έβδομη χρονιά υλοποίησης είναι αφιερωμένη στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ τόσο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας όσο και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα καθώς και στην αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών στην εκπαιδευτική πράξη. Επίσης, επισήμανε τη δυνατότητα το παραγόμενο υλικό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων των σχολείων της Θεσσαλίας να διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (https://thess.pde.sch.gr), διασφαλίζοντας την περαιτέρω βιωσιμότητα των Erasmus+ έργων.

.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σχολικές μονάδες από όλη τη Θεσσαλία είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και να συνεισφέρουν στην προβολή και διάχυση των εγκεκριμένων σχεδίων Erasmus+ που υλοποιούν ή έχουν υλοποιήσει κατά τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024. Επίσης, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας αλληλεπίδρασαν, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους και την κοινή διαπίστωση για τη θετική επιρροή των προγραμμάτων Erasmus+ σε όλους τους εμπλεκόμενους. Στο τέλος της ημερίδας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “GreenComp School” που έχει περιβαλλοντικό προσανατολισμό και στόχο τη βιωσιμότητα.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και επεξεργασία των συμπερασμάτων της εκδήλωσης.

 

Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας

.

.

.

.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 20/10/2023 ώρα 12:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.