Ραγδαίες εξελίξεις στην Αριστερά: Το νέο κόμμα που ετοιμάζει ο «παλιός ΣΥΡΙΖΑ», η κοινοβουλευτική ομάδα και η Αχτσιόγλου

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την «Ομπρέλα» να κάνει «άνοιγμα» προς την ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου και να της ζητά να συγχωνεύσουν τις δυνάμεις τους ώστε να μπορέσουν να συγκροτήσουν μαζί μια κοινοβουλευτική ομάδα.

Η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της δεν έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ -ακόμη- καθώς δεν καταφέρνει να βρει τους 10 βουλευτές που χρειάζονται για να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 7 βουλευτές και αναζητούνται άλλοι 3 για την δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ωστόσο ο Ε.Τσακαλώτος ισχυρίζεται ότι αν οι δύο ομάδες συγχωνεύσουν τις δυνάμεις τους τότε μπορούν να βρεθούν έως και 12 βουλευτές.

Συγκεκριμένα η «Ομπρέλα» έκανε άνοιγμα προς την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να υποστηρίζει ότι «υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου».

«Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα», είπε επίσης ο Τσακαλώτος.

Να θυμίσουμε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και η Πέτη Πέρκα δεν παρέδωσαν τις έδρες τους, υποστηρίζοντας ότι εφόσον έχουν παραιτηθεί δεν δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου έχει θέσει από νωρίς έναν όρο: Στη νέα ομάδα δεν θα συμμετέχουν όσοι έβριζαν ανοιχτά τον Σ.Κασσελάκη.

Η απάντηση Κασσελάκη

Με αυστηρό μήνυμα προς την ομάδα Αχτσιόγλου ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, την πρώτη του εκπομπή στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως αν είναι να αποχωρήσει μαζί με τους υποστηρικτές της, να το κάνουν τώρα και να μην παίζουν με την υπομονή την δική του και των ψηφοφόρων.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τοξικό κύμα στα μέσα κοινωνικής δικαίωσης που αν και «πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει».

Το άρθρο Ραγδαίες εξελίξεις στην Αριστερά: Το νέο κόμμα που ετοιμάζει ο «παλιός ΣΥΡΙΖΑ», η κοινοβουλευτική ομάδα και η Αχτσιόγλου εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 21/11/2023 ώρα 12:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.