Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την καθαίρεση του Τζο Μπάιντεν!

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής προτίθενται να επικαλεστούν την 25η Τροποποίηση του Συντάγματος κατά του Προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά από μια έκθεση-βόμβα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ κατά την οποία ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πάσχει από κακή μνήμη που τον εμποδίζει να θυμηθεί μερικές από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες της ζωής του.

Το Fox News επιβεβαίωσε ότι η βουλευτής Claudia Tenney θα καλέσει το Κογκρέσο να «διερευνήσει» τη χρήση της 25ης Τροποποίησης, η οποία επιτρέπει στο υπουργικό συμβούλιο να ψηφίσει για την απομάκρυνσή του Προέδρου από το αξίωμα, εάν ο αντιπρόεδρος και η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου του αισθάνεται ότι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Η Tenney έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Merrick Garland το βράδυ της Πέμπτης εκφράζοντας τις «σοβαρές ανησυχίες» που έχει για την ψυχική κατάσταση του προέδρου, αφού ο ειδικός εισαγγελέας Robert Hur κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας «καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άνδρας με κακή μνήμη» που δεν έπρεπε να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος για κακή διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων!

«Αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν εν γνώσει του και εσκεμμένα αφαίρεσε, διαχειρίστηκε και αποκάλυψε διαβαθμισμένα έγγραφα επανειλημμένα για μια περίοδο δεκαετιών, ο κ. Χουρ συνέστησε να μην απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του», δήλωσε η Τέννεϊ. «Το σκεπτικό του Ειδικού Εισαγγελέα ήταν ανησυχητικό».

Η Tenney πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται να σας πει ότι η επιλεκτική δίωξη είναι ηθικά, ηθικά και νομικά απαγορευμένη».

«Εάν ο Ειδικός Εισαγγελέας διαπιστώσει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία αποτελούν εύλογη βάση για να απαγγελθούν κατηγορίες, πρέπει να το κάνει».

Κατά τη γνώμη της, το Υπουργείο Δικαιοσύνης «δεν μπορεί να απαγγέλει κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου Τραμπ επειδή έχει διανοητική οξύτητα και δυναμική προσωπικότητα και αρνείται να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Προέδρου Μπάιντεν λόγω της γνωστικής του κατάπτωσης».

Το άρθρο Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την καθαίρεση του Τζο Μπάιντεν! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 10/02/2024 ώρα 12:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.