Σάλος στην Κρήτη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες λίτρα επικίνδυνης τσικουδιάς!

Ένα… πέλαγος (παράνομη) τσικουδιά κατασχέθηκε από τις αρχές! Λαθρεμπόριο και νοθεία στο ποτό σήμα κατατεθέν της Κρήτης…

Με συντονισμένη επιχείρηση οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εντόπισαν και κατάσχεσαν παράνομες δεξαμενές, μηχανισμούς παραγωγής και εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα (αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας) τσικουδιάς, στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, συγκεκριμένα στις Μοίρες.

Στο Γάζι κατασχέθηκαν:

Ένας χάλκινος Άμβυκας παρασκευής – απόσταξης, χωρητικότητας 130 λίτρων, ο οποίος κατά την ώρα του ελέγχου ήταν σε κανονική λειτουργία απόσταξης στέμφυλων προς παραγωγή προϊόντος, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια απόσταξης από την αρμόδια τελωνειακή αρχή 16.654 λίτρα τσικουδιάς, σε γκαράζ, εντός πλαστικών δεξαμενών και βαρελιών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν αντίστοιχες άδειες απόσταξης ή άλλο παραστατικό, που να δικαιολογεί την νόμιμη προέλευση, κατοχή και την προηγούμενη καταβολή των αναλογούντων σε αυτά δασμών κ.λ.π. φόρων.

Συνελήφθη ο αδελφός του εμπλεκόμενου, ο οποίος εντοπίστηκε να καταστρέφει ποσότητα τσικουδιάς του διήμερου αποσταγματοποιού κατά την διάρκεια του ελέγχου στην ανωτέρω αποθήκη, δεδομένου ότι τα λαθραία ποτά φυλάσσονταν εν γνώση του, σε κοινόχρηστο χώρο (εξωτερική πίσω αυλή) και θεωρείται συνεργός στην λαθρεμπορία. Αναζητείται ο βασικός υπεύθυνος.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προσεγγίζουν τα 195.000 ευρώ. Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου διέταξε να εκτελεστεί διαδικασία αυτόφωρου για τον ανωτέρω συλληφθέντα.

Το άρθρο Σάλος στην Κρήτη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες λίτρα επικίνδυνης τσικουδιάς! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 15/11/2023 ώρα 12:04 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.