Σάλος στη Γαλλία με τις επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων: Εξαφάνισαν τη γαλλική σημαία και αντικατέστησαν το σταυρό με… βέλος!

Σφοδρή κριτική έχει ξεσπάσει στη Γαλλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων για τις επίσημες αφίσες οι οποίες καταγγέλλεται πως εξαφανίζουν την γαλλική ταυτότητα, με αποκορύφωμα το Μνημείο των Απομάχων στην κορυφή του οποίου ο σταυρός αντικαταστάθηκε από ένα… βέλος.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, το έργο, του σκιτσογράφου Ugo Gattoni, είναι γεμάτο λεπτομέρειες. «Πρέπει να βρεις τις μασκότ, να βρεις τον λαμπαδηδρόμο, να βρεις τις ειδικότητες… Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να ψάξεις. Είναι μια αφίσα εξαιρετικά συμβολική, που λέει πολλά για το σχέδιο “Παρίσι 2024”, ξεκινώντας από το Bélem που θα φέρει την Ολυμπιακή δάδα στη Μασσαλία», εξήγησε ο καλλιτέχνης τη Δευτέρα, κατά την παρουσίαση των αφισών του.

Πολλά μνημεία εκπροσωπούνται: «Η Banque Populaire του Le Cléac’h, ο Πύργος του Άιφελ, το Stade de France, όλα τα νέα αθλήματα: break dancing στην οροφή του Stade de France, skateboarding, BMX, αναρρίχηση… Υπάρχει το κύμα Teahupo’o στην Ταϊτή με σέρφερ. Υπάρχουν επίσης πολλά μνημεία, όπως η Αψίδα του Θριάμβου, το Grand Palais, το Concorde, το Trocadéro, το Μνημείο των Απομάχων… Είναι ένα φαραωνικό έργο», λέει.

Ωστόσο στο X, πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξοργίστηκαν με την εξαφάνιση του σταυρού πάνω από τον τρούλο στο Μνημείο των Απομάχων, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της τοιχογραφίας αλλά και από την απουσία της γαλλικής σημαίας. «Θα παρατηρήσετε την επιθυμία τους να σβήσουν όλα τα σημάδια του χριστιανισμού», «Ντροπή για τη χώρα μας», είναι μερικά από τα σχόλια που αναπαράγονται.

«Δεν εμφανίζεται καμία γαλλική σημαία. Η αορατότητα της ταυτότητάς μας είναι ένα απαράδεκτο λάθος. Η woke κουλτούρα πρέπει να καταπολεμηθεί αμείλικτα παντού», έγραψε ο βουλευτής του RN Nicolas Meironnet. Και ο Gilbert Collard, ευρωβουλευτής, επισημαίνει ότι «το έργο των προδοτών είναι ένοχο για τη θεμελιώδη άρνηση της Γαλλίας».

Το άρθρο Σάλος στη Γαλλία με τις επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων: Εξαφάνισαν τη γαλλική σημαία και αντικατέστησαν το σταυρό με… βέλος! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 06/03/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.