Σήμερα στον Εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία

Στις 10:00 το πρωί σήμερα, Δευτέρα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 45χρονος πατέρας μιας πολύτεκνης οικογένειας που ζει σε λαγούμια από χώμα στην Ορεινή Κορινθία. Ο συντροφιάρχης συνελήφθη σήμερα το πρωί κατηγορούμενος για παρακώληση της αυτοψίας, κατά τη διάρκεια έφοδου της αστυνομίας στο αυτοσχέδιο «σπιτικό» τους, παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών.

Παρά την προφανή προετοιμασία που έδειξε η οικογένεια μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που απέκτησε η υπόθεση, μητέρα και παιδιά απομακρύνθηκαν από τα λαγούμια και τις σπηλιές όπου έζησαν. Στο σημείο της έφοδου παρέμειναν μόνο ο πατέρας και ο 15χρονος γιος του. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και θα τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα για την απαγγελία κατηγοριών.

Αρχικά, ο πατέρας είχε προσαχθεί στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ωστόσο, αντιστάθηκε στις Αρχές, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η προσαγωγή του σε σύλληψη. Του αποδίδονται κατηγορίες απείθειας και παραβίασης του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Όσον αφορά τον ανήλικο γιο του, φαίνεται πως αποχώρησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου λίγο μετά τις 18:00, συνοδευόμενος από την 19χρονη αδερφή του. Προορίζονται προς το νοσοκομείο παίδων της Αθήνας, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Παρά ταύτα, παραμένει άγνωστη η τοποθεσία της μητέρας και των υπολοίπων παιδιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένα μωρό και η μεγαλύτερη κόρη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας ανέφερε πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο, ειδικότερα στη γιαγιά τους.

Το άρθρο Σήμερα στον Εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/02/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.