Σπάνιες εικόνες στη Σάμο: Πλήθος κεραυνών «Red Sprites» στο νησί! (Φώτο)

Σπάνιες εικόνες κατέγραψε το meteo από πλήθος κεραυνών που εμφανίστηκαν στην Σάμο την Παρασκευή (10/3).

Το μεγάλο σύμπλεγμα καταιγίδων που επηρέασε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το πρωί της Παρασκευής δημιούργησε πλήθος ηλεκτρικών εκκενώσεων στη Σάμο.

Μάλιστα, τόσο στην περιοχή της Ικαρίας και όσο της Σάμου μεταξύ 5:00 και 6:30 το πρωί καταγράφηκαν πάνω από 200 κεραυνοί από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ZEUS».

Ο φωτογραφικός φακός του Μανώλη Θράβαλου κατέγραψε το μοναδικό φαινόμενο, αλλά και με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ηλεκτρικά φαινόμενα, τα Red Sprites.

Πρόκειται για ηλεκτρικά φαινόμενα σε ύψος περί τα 35 με 90 km, ψηλά στην ατμόσφαιρα και κυρίως στη Μεσόσφαιρα, και ανήκουν στην κατηγορία «Φωτεινών Παροδικών Συμβάντων».

Διαρκούν ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου και δημιουργούνται από το ηλεκτρικό πεδίο μεταξύ των καταιγιδοφόρων νεφών και της Ιονόσφαιρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η πρώτη καταγραφή Red Sprites στην Ελλάδα έγινε το 2015.

Το άρθρο Σπάνιες εικόνες στη Σάμο: Πλήθος κεραυνών «Red Sprites» στο νησί! (Φώτο) εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/03/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.