Στα «κάγκελα» και οι φοιτητές με τους καθηγητές: Προανήγγειλαν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ένα νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκεται στα «σκαριά», καθώς οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τους καθηγητές να στηρίζουν τον αγώνα τους.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων της πρωτεύουσας προαναγγέλλει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τους αγώνες μας παράνομους και τους φοιτητές “εγκληματίες”, επιστρατεύοντας και τα ΜΜΕ, δεν μας σταματά» και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε «κοινό αγώνα».

«Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πλήρες δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας, έχει ως εξής:

«Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους, αποδεικνύοντας πως τώρα είναι η ώρα μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που οι Γενικές Συνελεύσεις και οι πολυήμερες καταλήψεις αυξάνονται και το νομοσχέδιο ακόμα δεν έχει κατατεθεί! Χαιρετίζουμε εκ νέου τις σημερινές μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις εκατοντάδες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και τις σχολές που μπαίνουν η μία μετά την άλλη στο χορό των καταλήψεων, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που, μαζί με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα βροντοφώναξαν σήμερα από άκρη σε άκρη της χώρας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που συνεχώς πληθαίνουν, δείχνοντας την πλήρη στήριξη στον αγώνα μας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης!

Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε! Ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο, όμως ο μήνας τελειώνει και ούτε καν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το νομοσχέδιο τους κι έτσι συνεχίζουμε! Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα με τους μαθητές και τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς! Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας! Στην αμφισβήτηση της πολιτικής τους, στον οργανωμένο αγώνα!

Η απόπειρα της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τους φοιτητές έπεσε στο κενό. Θα ακυρώσουμε και τα σχέδια τρομοκράτησης και εκβιασμού με την αποφασιστική μας στάση! Μπαίνοντας εμπόδιο σε κάθε απόπειρα καταστολής και συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα μας.

Αυτό δεν μπορεί να ανεχτεί η κυβέρνηση και διέταξε τα ΜΑΤ να μας επιτεθούν με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο στη σημερινή μας πορεία, τραυματίζοντας φοιτητές και φοιτήτριες. Ήθελαν να καταστείλουν τον αγώνας μας, να διαλύσουν την πορεία, αλλά απέτυχαν. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη αστυνομική βία και δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων μας. Συνεχίζουμε, μέχρι η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών μας συλλόγων στα Πανεπιστήμια. Ποινικοποιεί την πολιτική δράση, το συλλογικό αγώνα, τη διεκδίκηση. Καλεί τις πρυτανικές αρχές, τα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου και τους καθηγητές να συμμετάσχουν στη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των Φοιτητικών μας Συλλόγων στα Πανεπιστήμια και για ποινικά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεστεί από τις πρυτανικές αρχές για τη μη πάταξή τους! Τους καλούν να υπονομεύσουν τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών για τη διεκδίκηση του δημοσίου δωρεάν πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει πάρει θέση και θα υπερασπιστεί το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο και τους αγώνες. Όποιος υπονομεύει τις αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων θα μας βρει απέναντί του. Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες μας και το πανεπιστημιακό άσυλο!

Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των αντιδραστικών διοικήσεων να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και κόντρα στη ρητορική περί χαμένων εξαμήνων κι εξεταστικών, το φοιτητικό κίνημα θα διασφαλίσει ότι οι εξεταστικέ θα διεξαχθούν κανονικά, κόντρα στις προσπάθειες για διεξαγωγή τηλεξεταστικών που μόνο σκοπό έχουν την υπονόμευση του αγώνα και των καταλήψεών μας, γιατί η κυβέρνηση πιέζεται και απειλείται. Να πάρουν θέση τώρα οι διοικήσεις και οι καθηγητές και να μην υποκύψουν στις πιέσεις της κυβέρνησης, αλλιώς συναινούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τάσσονται ενάντια στους αγώνες μας.

Η κυβερνητική νεολαία επιστρατεύτηκε μέσα στις σχολές για να σπάσει καταλήψεις είτε με τις γνωστές τακτικές «βίας και νοθείας», είτε σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας, όπως η εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ τη Δευτέρα 15.1, ή την περικύκλωση του Πολυτεχνείου Χανίων κατά τη διεξαγωγή της ΓΣ στις 25.1. Δεν τα κατάφεραν όμως σε καμία περίπτωση. Είναι μόνοι τους! Οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις αγωνιστικές τους αποφάσεις πανελλαδικά δείχνουν ότι η κυβέρνηση και οι εκφραστές της, όπως οι «ανεξάρτητοι» ηλεκτρονικοί εκπρόσωποι, στα πανεπιστήμια ηττώνται.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τους αγώνες μας παράνομους και τους φοιτητές «εγκληματίες», επιστρατεύοντας και τα ΜΜΕ, δεν μας σταματά.

Ήδη εκατοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, μετά από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις συντονίζονται, διεκδικώντας τη μη κατάθεση του νομοσχεδίου, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, μαθητές και γονείς απορρίπτουμε το νομοσχέδιο και απαντάμε πως δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές, η κυβέρνηση είναι μόνη της! Να μην κατατεθεί!

Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, θέλει μέσα στις εξεταστικές μας και με συνοπτικές διαδικασίες να φέρει νομοσχέδιο για να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ. Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια, οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είδαμε στην πανδημία και τα Τέμπη.

Δεν θα δεχτούμε να γίνει η αδικία νόμος! Η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας. Για τους πολλούς θα υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, πολλαπλές πανελλαδικές εξετάσεις και άλλα εμπόδια-κόφτες για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε, ενώ για κάποιους ελάχιστη βάση πληρωμής που θα αγοράζουν σπουδές και ισάξια πτυχία!

Δεν θα ανεχτούμε τη διάλυση των πτυχίων μας! Το πτυχίο μας μετατρέπεται σε ένα ακόμα «χαρτί» στη ζούγκλα της αγοραπωλησίας πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα πρέπει να κυνηγάμε ακόμα περισσότερα, ακόμα και επί πληρωμή πιστοποιητικά και σεμινάρια για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, αφού μεγαλώνει η κατηγοριοποίηση των πτυχίων με τους απόφοιτους να ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας, συμπιέζοντας τα εργασιακά, μισθολογικά επαγγελματικά δικαιώματα όλων προς τα κάτω, έτσι ώστε να έρθει στην χώρα το μοντέλο της πολιτικής της «Μπολόνια», που μεθοδεύεται εδώ και δεκαετίες από την ΕΕ.

Μέσω του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά θα έρθουν δίδακτρα στα προπτυχιακά και θα υποβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια! Θα είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους να σπουδάσουν, εκτός εάν καταφύγουν σε φοιτητικά δάνεια που θα ξεχρεώνουν για μια ζωή! Μέσω της αξιολόγησης θα προχωρήσουν στις εξαγγελθείσες συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων και θα επιβάλλουν τη μείωση των εισακτέων. Παράλληλα, τα δημόσια ΑΕΙ θα υποχρηματοδοτηθούν περαιτέρω υποβαθμίζοντας – μεταξύ άλλων και τη φοιτητική μέριμνα- με τις κρατικές δαπάνες να βρίσκονται ήδη στον πάτο. Σε αυτό το πλαίσιο, για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα δημόσια θα αναζητήσουν πόρους από τα δίδακτρα, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Τα προγράμματα σπουδών θα αναδιαρθρωθούν στις ανάγκες τις αγοράς και στα πρότυπα των ιδιωτικών (ρυθμοί σπουδών, αλυσίδες, ροές, κατευθύνσεις).

Νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν με ψέματα πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια «είναι θετικά για την κοινωνία»! Ποιον θα ωφελήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Την κοινωνική πλειοψηφία που με δυσκολία πληρώνει τους λογαριασμούς και ζει στα όρια της φτώχειας; Οι κολλεγιάρχες θέλουν να βρουν πελατεία για να πουλάνε τα «πτυχία» τους. Αυτοί που μιλάνε για «αριστεία» και για δήθεν ακαδημαϊκή ποιότητα είναι αυτοί που δημιουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στα οποία «με 10 μπαίνεις.. αρκεί να ναι χιλιάρικα». Οι κολλεγιάρχες, το κράτος και οι εργοδότες δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με μας! Δαπανούν όλο και λιγότερα για την εκπαίδευση, θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Όχι μόνο κανένα όφελος δεν θα έχουμε, αλλά το δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη στενάζει από την υποχρηματοδότηση θα υποβαθμιστεί. Όποιοι δεν έχουν να πληρώσουν δεν θα σπουδάζουν ή θα πνίγονται από τα φοιτητοδάνεια. Επιβεβαιώνεται ότι δεν λογαριάζουν τις σπουδές μας ούτε τις ζωές μας για όφελος των κερδών τους.

Η κυβέρνηση ψεύδεται και όταν λέει πως «δεν παραβιάζεται το άρθρο 16». Ρητά το Άρθρο 16 του Συντάγματος κατοχυρώνει τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και την απαγόρευση σύστασης και λειτουργίας ανώτατων σχολών από ιδιώτες. Πρόκειται για μια ευθεία παραβίαση του άρθρου 16, που έχει κατοχυρωθεί με αγώνες, και αν περάσει, θα απειλήσει αντίστοιχα κεκτημένα δικαιώματα!

Άλλο ένα αποτέλεσμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι δημόσια πανεπιστήμια χωρίς φοιτητικούς συλλόγους, με φοιτητές και φοιτήτριες που δεν θα αντιδρούν, με πειθαρχικά, χωρίς ζωντανές διεργασίες και αγωνιστικό κίνημα!

Θα βρεθούμε απέναντι στην πολιτική που ξεσπιτώνει τις οικογένειές μας με τους πλειστηριασμούς όπως αυτές τις μέρες στου Ζωγράφου, που με ΜΑΤ, βία και συλλήψεις ξεσπίτωσαν χαμηλοσιανταξιούχο δημοσιογράφο και το γιό της. Αυτοί που έχουν στραγγίξει με φόρους τις οικογένειές μας, που μας αφήνουν χωρίς φοιτητικές εστίες και με πανάκριβα νοίκια, τώρα θέλουν να πάρουν και τα σπίτια των γονιών μας. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας και όλων των περιοχών της Ελλάδας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του. Η κυβέρνηση συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση προς αυτούς, αφού μετά τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν απ’ τις πλημμύρες δεν έχουν καμία ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, κόντρα στην προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεών τους.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σηκώνουμε ανάστημα! 1 χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκαλύπτει τους πραγματικούς και διαχρονικούς υπευθύνους ενισχύοντας την ίδια εγκληματική πολιτική που διαλύει τις ζωές μας. Δεν αποδεχόμαστε να δίνονται δισεκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει ένα δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων, όπως στην Ερυθρά Θάλασσα. Την ίδια ώρα που σε εμάς δεν δίνει φράγκο, η κυβέρνηση δίνει 8,2 δις για την αγορά F-35.

Δεν αποδεχόμαστε να δίνονται δισεκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει έναν δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων.

Τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, το νόμο Κ-Χ, και έχει πετύχει μεγάλες νίκες! Το κίνημα του ’06-’07 αποδεικνύει ότι μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις πορείες μπορούμε να εμποδίσουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Ο αγώνας μας αγκαλιάζεται από όλη την κοινωνία, προχωρά και μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα! Μόνο έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε ένα μεγάλο πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε γράφοντας τη δική μας ιστορία για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.
Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σε δύο κύκλους, σύμφωνα με τη στρατηγική της Μπολόνια.
Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη δουλειά στο αντικείμενο.
Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια!
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.
Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και τηλεξεταστική και αξιοποίησής τους για υπονόμευση των δράσεων του συλλόγου
Κατάργηση της ΕΒΕ
Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου περί απώλειας εξεταστικής

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα. Κλιμακώνουμε με γύρο πολυήμερων καταλήψεων σε όλες τις σχολές.

Πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12:00, στα Προπύλαια

Καλούμε όλους τους Συλλόγους να συμμετέχουν στον Πανελλαδικό συντονισμό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων μετά την κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, αμέσως μετά την πορεία ώστε να συντονιστούμε από κοινού.

Καλούμε το επόμενο διάστημα κινητοποίηση με σωματεία, φορείς και ομοσπονδίες
Οργανώνουμε το επόμενο διάστημα συντονισμό φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας, όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα συντονιζόμαστε από κοινού

Καλούμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 3/2 στις 17:00 στην πλατεία Ρηγίλλης

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινό αγώνα! Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση.»

Στο πλευρό των φοιτητών οι καθηγητές

Υπέρ των φοιτητικών κινητοποιήσεων για διασφάλιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου δηλώνει πως τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, με το ψήφισμα της ΠΟΣΔΕΠ να αναφέρει τα εξής:

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.

Η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ για όσα Τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, στηρίζει την ανυπακοή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης, και παράλληλα προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, από αύριο Δευτέρα 5/2 έως την Παρασκευή 9/2.»

Το άρθρο Στα «κάγκελα» και οι φοιτητές με τους καθηγητές: Προανήγγειλαν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 05/02/2024 ώρα 3:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.