Ειδήσεις

Στο Ιράν σήμερα ο Πούτιν για επαφές με Ερντογάν και Ραΐσι – Η ατζέντα της επίσκεψης

Στο Ιράν σήμερα ο Πούτιν για επαφές με Ερντογάν και Ραΐσι - Η ατζέντα της επίσκεψης
Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Την πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη επισκέπτεται σήμερα, Τρίτη (19/7) ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου θα πραγματοποιήσει τριμερείς συνομιλίες για την Ειρηνευτική Διαδικασία της Αστάνα με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Με τους άλλους δύο αρχηγούς κρατών θα συζητήσουν για την ειρήνη στη Συρία, τις εμπορικές συμφωνίες, τις διεθνείς κυρώσεις και τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η Τεχεράνη έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υποστηρίξει καμία πλευρά στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά είναι πρόθυμη να συμβάλει σε μια διπλωματική επίλυση, ενώ έχει ανακοινώσει μια συμφωνία πετρελαίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη ρωσική Gazprom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/07/2022 ώρα 3:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button