Συνέντευξη τύπου Δ. Κουρέτα για τις πολιτιστικές δράσεις σε πλημμυροπαθείς περιοχές

Συνέντευξη τύπου Δ. Κουρέτα για τις πολιτιστικές δράσεις σε πλημμυροπαθείς περιοχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα παιδιά των πλημμυροπαθών περιοχών της Περιφέρειας.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα (Παρασκευή 15/3) ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας στη διάρκεια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στην οποία παρουσιάστηκε η πορεία των δράσεων μέχρι σήμερα, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 3.000 παιδιά όλων των περιφερειακών ενοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου, μέχρι στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι δράσεις σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας όπου 2,5 χιλιάδες παιδιά και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» με έξοδα της περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν από τις 3 Μαρτίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 27 Απριλίου, ενώ περίπου 1600 παιδιά θα μετακινηθούν δωρεάν για να παρακολουθήσουν την παράσταση μετά την ευγενική χορηγία των τεσσάρων ΚΤΕΛ των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμα τη δράση Τσίρκο και θέατρο του Δρόμου «Το καραβάνι του Ήλιου», με 12 παραστάσεις που απευθύνονται στα παιδιά των παρακάρλιων περιοχών και περιλαμβάνουν πρωινά εργαστήρια στα σχολεία και απογευματινές παραστάσεις στις πλατείες. Περιλαμβάνουν παράσταση Καραγκιόζη και τσίρκο (χωρίς τη χρήση ζώων) που θα συνεχιστούν μέχρι τις 17 Μαρτίου στο Δήμο Αγιάς (ξεκίνησαν στις 13 Μαρτίου στους Δήμους Κιλελέρ και Ρήγα Φεραίου).

Τη σκυτάλη στις 22 έως τις 26 Απριλίου παίρνει η ομάδα ΗΙΡΡΟ με δέκα παραστάσεις εντός του σχολείου για τα παιδιά των πληγέντων περιοχών Τρικάλων και Καρδίτσας με τη δράση «Τα αδέσποτα» (ζώα) ενώ ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται με το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήριο «Τα Παιδία Κρούει» με οκτώ παραστάσεις εντός των σχολείων από τις 14 έως τις 18 ΜαΪου. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με κρουστά μουσικά όργανα μαθαίνοντας την ιστορία τους και εξερευνώντας τους ήχους και τις δυνατότητες τους.

Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στις πληγείσες περιοχές για πολιτιστικές δράσεις, ενώ η σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Κ. Σπανού που παρουσίασε το πρόγραμμα, μίλησε για ένα πραγματικό «θησαυρό» που ανακαλύπτουν τα παιδιά σ’ όλες τις περιοχές που διεξάγεται το πρόγραμμα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει ήδη το δεύτερο κύκλο των εκδηλώσεων ο οποίος θα ξεκινήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 15/03/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.