Συναγερμός από Τσελέντη: «Απαιτείται προσοχń…» – Τι «δείχνει» ο σεισμός των 5.2 Ρίχτερ στην Εύβοια;

Φυσιολογική χαρακτηρίζει προς το παρόν τη σεισμική ακολουθία στην Εύβοια, με επίκεντρο το Μαντούδι, ο Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας όμως ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς θα υπάρξουν ισχυροί μετασεισμοί.

Ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εκτιμά ότι η περιοχή θα δώσει μετασεισμούς της τάξης του 4-4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και «για αυτό απαιτείται προσοχή. Μακριά από απότομα πρανή λόγω μεγάλου κινδύνου κατολισθήσεων», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Η εκτίμηση του Άκη Τσελέντη είναι ότι κατά μεγάλη πιθανότητα τα 5,2 Ρίχτερ να ήταν ο κύριος σεισμός καθώς το ιστορικό της περιοχής δεν έχει δείξει μεγάλο σεισμό.

Το άρθρο Συναγερμός από Τσελέντη: «Απαιτείται προσοχń…» – Τι «δείχνει» ο σεισμός των 5.2 Ρίχτερ στην Εύβοια; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 04/11/2023 ώρα 12:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.