Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

Ιράν: Εν μέσω σφοδρών...

Ο υπουργός Εργασίας του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση άνω του 60% στον κατώτατο μισθό,...

Θοδωρής Κολυδάς: Χαλάει ο...

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, καθώς νέο σύστημα κακοκαιρίας...

Νέα έκρηξη έντασης στη...

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα όταν ρουκέτες έπληξαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της...

Απίστευτες σκηνές μπροστά στις...

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής κάλυψης στο Τελ Αβίβ έχει...

Συρία: «Την κεφαλήν του Άσαντ επί πίνακι» θα ζητήσει ο Αλ Σαράα από τον Πούτιν-Το καθεστώς του έκπτωτου προέδρου της Συρίας μετέφερε χιλιάδες νεκρούς στην έρημο πριν καταρρεύσει αποκαλύπτει το Reuters

Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μετά την ανάληψη της προεδρίας της Συρίας, ο Αχμαντ αλ Σάρα θα συναντηθεί σήμερα

Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μετά την ανάληψη της προεδρίας της Συρίας, ο Αχμαντ αλ Σάρα θα συναντηθεί σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, με σκοπό να ζητήσει την έκδοση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, όπως μεταδίδουν δημοσιογραφικές πηγές.

Συρία: «Την κεφαλήν του Άσαντ επί πίνακι» θα ζητήσει ο Αλ Σαράα από τον Πούτιν-Το καθεστώς του έκπτωτου προέδρου της Συρίας μετέφερε χιλιάδες νεκρούς στην έρημο πριν καταρρεύσει αποκαλύπτει το Reuters

Μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του, ο Άσαντ εγκατέλειψε τη Συρία κρυφά και βρήκε καταφύγιο στη Ρωσία, όπου οι ρωσικές αρχές έχουν υποστηρίξει ότι του παρασχέθηκε άσυλο για «ανθρωπιστικούς λόγους». Το αίτημα του αλ Σάρα για την επιστροφή του πρώην ηγέτη συμπίπτει με αποκλειστικές αποκαλύψεις του Reuters για μια άκρως μυστική επιχείρηση του καθεστώτος Άσαντ, γνωστή ως «Κίνηση Γης».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το καθεστώς διεξήγαγε τη συγκεκριμένη επιχείρηση για την εκσκαφή και μεταφορά χιλιάδων σορών από τον μαζικό τάφο της Κουταΐφα, κοντά στη Δαμασκό, σε μια απομονωμένη τοποθεσία στην έρημο έξω από το Ντουμαΐρ.

Ο μαζικός αυτός τάφος χρησιμοποιούνταν από το 2012 για κρατούμενους και στρατιώτες, ενώ η μεταφορά των λειψάνων πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να εξαφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία μαζικών δολοφονιών και να βελτιωθεί η διεθνής εικόνα του καθεστώτος.

Συρία: «Την κεφαλήν του Άσαντ επί πίνακι» θα ζητήσει ο Αλ Σαράα από τον Πούτιν-Το καθεστώς του έκπτωτου προέδρου της Συρίας μετέφερε χιλιάδες νεκρούς στην έρημο πριν καταρρεύσει αποκαλύπτει το Reuters

Στην επιχείρηση, που διήρκησε έως την πτώση του Άσαντ, συμμετείχαν έξι έως οκτώ φορτηγά, τα οποία μετέφεραν σορές τέσσερις νύχτες την εβδομάδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, μηχανικών και αξιωματικών της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, η διαδικασία συνοδευόταν από έντονη δυσοσμία, ενώ εκκενώθηκαν συνολικά 16 χαρακώματα της Κουταΐφα.

Η αποκάλυψη αυτή φέρνει στο φως μια σκοτεινή πλευρά της τελευταίας φάσης του καθεστώτος Άσαντ, αποκαλύπτοντας τη συστηματική απόκρυψη χιλιάδων θυμάτων και τις προσπάθειες συγκάλυψης μαζικών εγκλημάτων, ενώ παράλληλα εντείνει την πίεση προς τη Ρωσία να παραδώσει τον πρώην ηγέτη στη Συρία.

Το άρθρο Συρία: «Την κεφαλήν του Άσαντ επί πίνακι» θα ζητήσει ο Αλ Σαράα από τον Πούτιν-Το καθεστώς του έκπτωτου προέδρου της Συρίας μετέφερε χιλιάδες νεκρούς στην έρημο πριν καταρρεύσει αποκαλύπτει το Reuters εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Συντακτική Ομάδα.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 15/10/2025 ώρα 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.