Σύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS: Επικρατεί ένα χάος καταγγέλουν οι επαγγελματίες-Δε δίνει άλλη παράταση ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης

Καταιγισμό καταγγελιών έχει δεχθεί το europost.gr σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

 

Πολλοί επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για το περιορισμένο χρονικό πλαίσιο, ισχυριζόμενοι ότι ο διαθέσιμος χρόνος δεν είναι αρκετός. Αυτό το θέμα τέθηκε στον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τις τράπεζες που ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν σύνδεση με τα POS και τις καταγγελίες των επιχειρηματιών που δυσκολεύονται να βρουν νέες ταμειακές μηχανές, ο υπουργός επεσήμανε ότι «με τις πρόστιμες κυρώσεις των 20.000 ευρώ θέλουμε να δείξουμε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί. Το 90% των επιχειρηματιών έχουν συμμορφωθεί, καθώς 145.000 έχουν συνδεθεί, 110.000 έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και το 10% που απομένει πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία», είπε, προσθέτοντας ότι «θα εφαρμοστούν οι πρόστιμες κυρώσεις, αλλά όχι “τυφλά”. Η ΑΑΔΕ θα επικοινωνήσει πρώτα μαζί τους».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί με όσους δεν έχουν ήδη ορίσει ραντεβού, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση. «Τα πρόστιμα θα επιβληθούν μόνο σε όσους είναι αδιάφοροι. Αν δεν μπορούν να βρουν τεχνική υποστήριξη, μπορούν να προμηθευτούν μηχανήματα 2 σε 1 που έχουν ενσωματωμένα POS».

Το άρθρο Σύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS: Επικρατεί ένα χάος καταγγέλουν οι επαγγελματίες-Δε δίνει άλλη παράταση ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 03/04/2024 ώρα 3:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.