Τάσος Αρνιακός: «Προσοχή στην ψυχρολουσία…» – Προειδοποίηση του μετεωρολόγου για την εξέλιξη του καιρού

Τάσος Αρνιακός: Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου για την εξέλιξη του καιρού

Ο Τάσος Αρνιακός ανέλυσε τον καιρό για σήμερα (31/3), με τον Μάρτιο να τελειώνει και να δίνει τη θέση του στον Απρίλιο με εξαιρετικές συνθήκες, ωστόσο σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο χρειάζεται προσοχή, κάτι που ανέφερε και ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Όπως αναφέρει και ο Τάσος Αρνιακός, ο καιρός είναι καλοκαιρινός, κατάλληλος για μια πρώτη βουτιά στη θάλασσα με τον υδράργυρο να φτάνει και τους 28 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνεύσουν μέχρι και στα 5 μποφόρ, ωστόσο θα χρειαστεί προσοχή από τους τολμηρούς που θα πάνε στη θάλασσα.

Τάσος Αρνιακός: Προειδοποίηση του μετεωρολόγου για την εξέλιξη του καιρού

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Καιρός: «Πρωτόγνωρο, για τις επόμενες τρεις ημέρες…»

Με κύμα ζέστης και αφρικανικής σκόνης θα μπει ο Απρίλιος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό των επόμενων ημερών το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμη και τους 32 βαθμούς κελσίου, ενώ τα επεισόδια μεταφοράς σκόνης από την Αφρική θα μπορούσε να συνεχιστεί ολόκληρη την άνοιξη, μέχρι και το τέλος Μαΐου

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Καιρός: Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε πως «ένα νέο αφρικανικό μίγμα ζέστης – σκόνης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας με τον Μάρτη στο τελείωμά του να θέλει να θυμίσει κάτι από Ιούνη επαληθεύοντας την λαϊκή παροιμία που μας λέει “και από Μάρτη Καλοκαίρι»».

«Και πώς να μην μιλάμε για Καλοκαίρι όταν τα θερμόμετρα τις επόμενες ημέρες φτάσουν ή και ξεπεράσουν τους 30° βαθμούς κελσίου. Και αν σε αυτή την παράμετρο προσθέσουμε και την αφρικανική σκόνη, τότε καταλαβαίνουμε το δύσκολο της όλης κατάστασης», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Πρωτόγνωρο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε μιας και στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις, μη φυσιολογικό όμως σαφώς και είναι πόσο μάλλον όταν αποτελεί και συνέχεια μιας διαρκούς μη φυσιολογικής κατάστασης που ζούμε καιρικά εδώ και αρκετούς μήνες».

Διαβάστε επίσης: Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Καιρός: «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι τις επόμενες μέρες…»

Ο κ. Μαρουσάκης παραθέτει επίσης μετεωρολογικούς χάρτες με την πορεία της αφρικανικής σκόνης και τις θερμοκρασίες για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Καιρός:  Ολόκληρη η ανάρτηση

«ΝΕΑ “ΕΠΙΘΕΣΗ” ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ένα νέο αφρικανικό μίγμα ζέστης – σκόνης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας με τον Μάρτη στο τελείωμά του να θέλει να θυμίσει κάτι από Ιούνη επαληθεύοντας την λαϊκή παροιμία που μας λέει “και από Μάρτη Καλοκαίρι”.

Και πώς να μην μιλάμε για Καλοκαίρι όταν τα θερμόμετρα τις επόμενες ημέρες φτάσουν ή και ξεπεράσουν τους 30° βαθμούς κελσίου. Και αν σε αυτή την παράμετρο προσθέσουμε και την αφρικανική σκόνη, τότε καταλαβαίνουμε το δύσκολο της όλης κατάστασης.

Πρωτόγνωρο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε μιας και στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις, μη φυσιολογικό όμως σαφώς και είναι πόσο μάλλον όταν αποτελεί και συνέχεια μιας διαρκούς μη φυσιολογικής κατάστασης που ζούμε καιρικά εδώ και αρκετούς μήνες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Καιρός: «Πρωτόγνωρο, για τις επόμενες τρεις ημέρες…»

Τι να πρώτο – θυμηθούμε τα πασχούγεννα, τους εκατοντάδες τόνους νερού με το καλημέρα του Φθινοπώρου, τις κατά μέσο όρο πάνω από τα φυσιολογικά μέγιστες θερμοκρασίες εδώ και αρκετούς συνεχόμενους μήνες, τη με διάρκεια ξηρασία σε πολλές περιοχές….

Και για να μην κουράζουμε μιας και όπως λέει ο λαός μας “μια εικόνα χίλιες λέξεις”, ας αφήσουμε τους χάρτες να μιλήσουν.

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η πορεία – εξέλιξη της αφρικανικής σκόνης, ενώ στους υπόλοιπους οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες τρεις ημέρες και που αναμένονται.

Από Τετάρτη πάμε σιγά σιγά σε μια ομαλοποίηση και βλέπουμε για τη συνέχεια.

Πάντως για να μην μας συνεπαίρνουν οι ακρότητες του καιρού και φτιάχνουμε σενάρια για καυτά καλοκαίρια και πύρινες κολάσεις, αξίζει να επισημάνουμε ότι η πορεία του χειμώνα ή του φθινοπώρου κτλ δεν συνδέονται με την πορεία των εποχών που θα ακολουθήσουν. Δηλαδή ήπιος Χειμώνας δε σημαίνει βαρύ καλοκαίρι ή το αντίστροφο. Τουλάχιστον επιστημονικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε κάτι τέτοιο.

Να θυμίσουμε τον βαρύ Μάρτιο του 1987 και τους φονικούς καύσωνες που ακολούθησαν. Άρα γιατί ο ανύπαρκτος φέτος χειμώνας να αποτελεί στοιχείο για κάποιους ότι έρχεται βαρύ καλοκαίρι? Και αυτό ως απάντηση στον ισχυρισμό κάποιων που λένε από τον χειμώνα που βιώσαμε φέτος καταλαβαίνουμε πόσο βαρύ θα είναι το φετινό καλοκαίρι.

Καλό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους!

https://marousakis.gr/»

Το άρθρο Τάσος Αρνιακός: «Προσοχή στην ψυχρολουσία…» – Προειδοποίηση του μετεωρολόγου για την εξέλιξη του καιρού εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το PressRoom Europost.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 31/03/2024 ώρα 6:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.