Τάσος Τσιαπλές: “Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Περιφέρεια και Δήμους”

Τάσος Τσιαπλές: "Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Περιφέρεια και Δήμους"

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και οι Δήμοι, αντι να διεκδικήσουν αγωνιστικά στην πράξη την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη όλων των αναγκών τους, προσλαμβάνουν κατά καιρούς εκατοντάδες συμβασιούχους ολιγόμηνης εργασίας και ξανά μετά στην ανεργία.

 

Αυτό εισηγείται για ακόμα μια φορά στην αποψινή συνεδρίαση του Π.Σ, η περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, παρουσιάζοντας πάγιες ανάγκες ως έκτακτες.

Ολοι μαζί οι αιρετοί Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πίσω από τις υποκριτικές δηλώσεις τους επεκτείνουν αυτό το καθεστώς της προσωρινής εργασίας, βάζουν πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτό το αίσχος πρέπει να τελειώσει. Όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Γιατί τους χρειαζόμαστε εκεί που προσφέρουν το έργο τους! Γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

Και ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζόμενων στην περιφέρεια, στους δήμους, όπως και στην δημόσια υγεία-πρόνοια, στην παιδεία που έχουν μεγάλα κενά.

 

30.8.2023

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 30/08/2023 ώρα 9:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.