Τάσος Τσιαπλές: “Να δοθούν άμεσα λύσεις σε οξυμένα προβλήματα των πλημμυροπαθών”

Τάσος Τσιαπλές: "Να δοθούν άμεσα λύσεις σε οξυμένα προβλήματα των πλημμυροπαθών"

Πέρασαν 35 ημέρες από την φονική πλημμύρα, από την οποία χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία, έχασαν το σπίτι τους ή αυτό είναι ακατάλληλο προς κατοίκηση.

Η προσωρινή φιλοξενία σε κάποια ξενοδοχεία ή σε συγγενικά και φιλικά σπίτα, δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση η απάντηση από την πλευρά των δήμων, της περιφέρειας και της κυβέρνησης.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους, να δώσουν άμεσα λύση στο οξύτατο αυτό πρόβλημα των πλημμυροπαθών που καταστράφηκε το σπίτι τους, με την ενοικίαση σπιτιού από το κράτος με πλήρη κάλυψη του ενοικίου και για όσους έχει καταστραφεί εντελώς, να υπάρξει πλήρης αποζημίωση και να φτιαχτούν νέες κατοικίες με ευθύνη του κράτους για την στέγαση τους.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της αποζημίωσης σε όλους τους πληγέντες, να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις για όλες τις καταστροφές σε οικοσκευή, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όχι ένα ποσό οριζόντια σε όλους.

Για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων, να δοθεί από την κυβέρνηση σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια ένα έκτακτο βοήθημα 1.500 ευρώ, προσαυξημένο κατά 300 ευρώ για κάθε παιδί.

Σε όσους έχασαν την δουλειά τους, επίδομα ίσο με τον κατώτερο μισθό για όσο δεν θα μπορούν να δουλέψουν. Επίδομα ειδικού σκοπού ίσο με το βασικό μισθό, για όσους μικροεπαγγελματίες δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και τουλάχιστον για 6 μήνες.

Απαλλαγή από πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος, νερού, θέρμανσης, δημοτικών τελών για 2 χρόνια. Αναστολή οφειλών σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικό ταμείο, τουλάχιστον για 6 μήνες, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Σε ότι αφορά την εξόφληση των διαμερισμάτων των εργατικών κατοικιών προς στον ΟΑΕΔ, αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

10/10/2023

Τάσος Τσαπλές

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/10/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.