Τα σκοτεινά μυστικά του Θεσσαλικού κάμπου: Ποιος έδωσε την εντολή να σπάσουν τα αναχώματα Παραποτάμου του Πηνειού, με συνέπεια να πνιγούν στην λάσπη και στα νερά ο Παλαμάς και τα γύρω χωριά;

Οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας, που βυθίστηκε κυριολεκτικά στα νερά, καταγγέλλουν εγκληματική ενέργεια σε βάρος τους, αφού κάποιος έδωσε εντολή στον χειριστή του σκαπτικού μηχανήματος να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη, για να προστατευτεί η Λάρισα και η Καρδίτσα.

Αυτή η απόφαση άλλαξε την ροή και έστειλε τα νερά στην κωμόπολη του Παλαμά που κυριολεκτικά την έπνιξε και την έθαψε την πρώτη νύχτα της κακοκαιρίας Daniel.

Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ALPHA, ο χειριστής του μηχανήματος που ήταν μισθωμένος από την Περιφέρεια και ήταν σε επιφυλακή δίπλα στο ανάχωμα, απαντά πως πήρε εντολή να σπάσει το δίπλα στο ανάχωμα και να αλλάξει τη ροή του νερού.

Δημοσιογράφος:
-«Σας δόθηκε εντολή να κάνετε παρεμβάσεις σε ανάχωμα;»

-«Ναι μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση.»

Δημοσιογράφος:
-«Από ποιον σας δόθηκε αυτή η εντολή;»

-«Εντάξει, τώρα αυτά είναι, αυτά είναι… Από εκεί που είμαι μισθωμένος.»

Δημοσιογράφος:
-«Από τον κ. Νούσιο δηλαδή; Από την αντιπεριφέρεια;»

-«Ακούστε με. Εμείς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας.»

Δημοσιογράφος:
– Άρα η περιφέρεια σας έδωσε την εντολή, μου λέτε, να ανοίξετε αυτό το ανάχωμα, να σπάσετε αυτό το ανάχωμα;»

-«Εγώ σας είπα τι ακριβώς γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από που είμαστε καθοδηγούμενοι…»

Δημοσιογράφος:
«Άρα όντως έγινε άνοιγμα τρύπας σε αυτό το ανάχωμα για να παροχετευτούνε νερά…»

-«Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος αρνείται τα πάντα:

– «Ουδέποτε έδωσα εντολή για να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μου ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά μου ζήτησαν ένα μηχάνημα…»

Δημοσιογράφος:
«Το ανάχωμα ποιος το άνοιξε δηλαδή;»

Κώστας Νούσιος:
«Δε γνωρίζω. Εγώ δεν έδωσα εντολή πάντως. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά…»

Δημοσιογράφος:
-«Και ποιος το έσπασε το ανάχωμα;»

Κώστας Νούσιος:
-«Δεν γνωρίζω.»

Ο ιδιοκτήτης της τσάπας αρνείται και να πει ακόμη το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ ο Κώστας Νούσιος αρνείται ότι έδωσε εντολή. Όμως μια ανάρτηση στο facebook από την ίδια ημέρα, λίγο πριν την καταστροφή, έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους, αφού τους εμφανίζει να βρίσκονται μαζί στο σημείο.

Δημοσιογράφος:
-«Εγώ γνωρίζω από το ρεπορτάζ που έχω κάνει ότι στο σημείο βρισκόταν μηχάνημα μισθωμένο από εσάς, το οποίο ήταν εκεί καθ’ όλη την διάρκεια του φαινομένου και λίγη ώρα αργότερα το μηχάνημα αυτό- και υπάρχουν φωτογραφίες γι’ αυτό- έκανε τη συγκεκριμένη διατομή. Εσείς λέτε ότι δε δώσατε εντολή.»

Αντιπεριφερειάρχης:
-«Με ρωτήσατε αν έδωσα εντολή και σας είπα ότι δεν έδωσα εντολή να κοπεί το ανάχωμα. Εμένα μου ζητήθηκε ένα μηχάνημα για να βοηθήσει την περιοχή.»

Δημοσιογράφος:
-«Άρα την εντολή την έδωσε κάποιος άλλος ή αυτοβούλως προχώρησε ο χειριστής του μηχανήματος σ’ αυτή την κίνηση.»

Αντιπεριφερειάρχης:
-«Αυτοβούλως ο χειριστής αποκλείεται.
Αυτοβούλως ο χειριστής αποκλείεται.»

Το άρθρο Τα σκοτεινά μυστικά του Θεσσαλικού κάμπου: Ποιος έδωσε την εντολή να σπάσουν τα αναχώματα Παραποτάμου του Πηνειού, με συνέπεια να πνιγούν στην λάσπη και στα νερά ο Παλαμάς και τα γύρω χωριά; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/09/2023 ώρα 9:03 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.