Τα φυτά που χρησιμοποιούνται ως φίλτρα του αέρα στο σπίτι

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τα φυσικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα που μπορούμε να προσθέσουμε μέσα σε αυτό. Μάλιστα, μερικά από αυτά, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τη βελτίωση της ποιότητας του.

Παρακάτω μπορείτε να ανακαλύψετε επτά ποικιλίες φυτών εσωτερικού χώρου, που είναι ιδανικές για τον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού σας:

 

 

 

Κισσός: Αυτό το φυτό, είναι εύκολο στη φροντίδα και βοηθά στην αποτροπή της ανάπτυξης μούχλας στο σπίτι σας. Κρατήστε το χαρούμενο παρέχοντας του τέσσερις ώρες άμεσου ηλιακού φωτός κάθε μέρα και διατηρείστε το χώμα του υγρό.

 

 

Φίκος ο ελαστικός: Έχει αποδειχθεί ότι τα φυτά αυτά, απομακρύνουν τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα, μια χημική ουσία που βρίσκεται στα προϊόντα καθαρισμού. Είναι εύκολο να συντηρηθούν ώστε να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Σκουπίστε τα φύλλα προς τα κάτω με ένα υγρό πανί για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση στον καθαρισμό του αέρα.

Φτέρη: Οι φτέρες αποδεικνύουν ότι απομακρύνουν τη φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο και το τολουόλιο από τον αέρα. Η ποικιλία τους είναι ιδανική για το χειμώνα επειδή ενισχύει επίσης την υγρασία του αέρα.

 

 

Φοίνικας αρέκα: Αυτό το φυτό είναι τόσο καλό στο φιλτράρισμα αέρα που η NASA το κήρυξε ως το καλύτερο “εργοστάσιο” καθαρισμού το 1989. Ομορφαίνει το χώρο και συγχρόνως προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα.

Σπαθίφυλλο: Αυτό το όμορφο φυτό δεν παράγει μόνο πανέμορφα λουλούδια, αλλά επίσης αφαιρεί μεγάλο πλήθος τοξινών από τον αέρα, συμπεριλαμβανομένων βενζολίου, φορμαλδεΰδης, τρι-χλωροαιθυλενίου, ξυλενίου, τολουολίου και αμμωνίας. Καταπολεμά επίσης τη μούχλα που επιδεινώνει τις αλλεργίες.

Γλώσσα της πεθεράς: Αυτά τα φυτά αφαιρούν το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το ξυλόλιο και το τολουόλιο από τον αέρα και είναι πολύ δημοφιλή. Επομένως μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε ένα στα περισσότερα φυτώρια και κέντρα κήπων.

Φιλόδεντρο: Καθαρίζει τον αέρα είναι εύκολο στη συντήρηση, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τη φροντίδα των φυτών.

Το άρθρο Τα φυτά που χρησιμοποιούνται ως φίλτρα του αέρα στο σπίτι εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Pol charalamp.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 26/03/2024 ώρα 3:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.