Την ώρα που η Ελλάδα «καίγεται» στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την «κολοκυθιά»: Ο Κασσελάκης πήρε πίσω το τελεσίγραφο! – «Αμοιβαία εμπιστοσύνη» μεταξύ Προέδρου και Π.Γ.»

Την ώρα που η Ελλάδα «καίγεται» στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την «κολοκυθιά»… Μετά τις «μαγκιές» ο Κασσελάκης πήρε πίσω το τελεσίγραφο! – «Αμοιβαία εμπιστοσύνη» μεταξύ Προέδρου και Π.Γ».

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε έπειτα από πέντε ώρες η θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέλη της ΠΓ επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος και εκείνος από την πλευρά του δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην ΠΓ. Όπως ανέφερε μέλος της ΠΓ αποχωρώντας «ο πρόεδρος εμπιστεύεται εμάς και εμείς τον πρόεδρο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε τη χθεσινή του επιστολή με την οποία επέρριπτε ευθύνες στην ΠΓ για την εικόνα του κόμματος, ενώ απέσυρε το «αίτημα» του για «λευκή επιταγή» μέχρι το 2027 που θα είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι λειάνθηκαν προσωρινά οι αντιθέσεις ώστε να προχωρήσουν στο μεθαυριανό συνέδριο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στην Π.Γ που συνεδρίασε σήμερα, μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:

α) εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,

β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την ”ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ”».

Οσα προηγήθηκαν στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να δεσμευτούν όλοι ότι ο ίδιος θα είναι Πρόεδρος και στις Εθνικές Εκλογές, έβαλε ατζέντα αλλαγής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε όποιος τον αμφισβητήσει να το κάνει τώρα.

Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσαν μέλη από την Πολιτική Γραμματεία. Διαμήνυσαν ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές», σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ άλλα στελέχη φέρονται να του ζήτησαν να λειτουργεί πιο συλλογικά στις αποφάσεις του.

Όπως μετέδωσε το iEidiseis, με την πρώτη του εισήγηση ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε να δεσμευτούν όλοι ότι ο ίδιος θα είναι Πρόεδρος και στις Εθνικές Εκλογές, έβαλε ατζέντα αλλαγής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε όποιος τον αμφισβητήσει να το κάνει τώρα.

Έτσι, ο Στ. Κασσελάκης μπήκε «σφήνα» σε σενάρια που ήθελαν στελέχη του κόμματος να σκέφτονται αμφισβήτησή του από το έκτακτο συνέδριο, θέτοντας θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της συνεδρίασης:

«Γεια, ήρθα, δε θα είμαι συγκρουσιακός. Θα είμαι ειλικρινής. Πάω σε συνέδριο επανίδρυσης. Θα κάνω τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Κέντρο και Αριστερά ίσον Κεντροαριστερά, άλλωστε. Δεν υπάρχει άλλο προοδευτικό κόμμα στη χώρα.

Σας ζητώ να δεσμευτείτε ότι εγώ θα είμαι ο πρόεδρος έως τις Εθνικές Εκλογές. Σκοπεύω να ζητήσω από το σώμα την αναβάπτιση της εκλογής μου. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα.

Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε».

Κασσελάκης: Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου στην τοποθέτηση του στην Πολιτική Γραμματεία ο Στέφανος Κασσελάκης είπε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας.

Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές, όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω.

Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε;

Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση.

Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών.

Σέβομαι τα όργανα. Είμαι συλλογικός. Και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές.

Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία.

Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Τεμπονέρας: Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ
«Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής» λέει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Είμαστε Αριστεροί.Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή. Όλοι κρινόμαστε. Προσωπικά δεν έχω πολιτικές ανασφάλειες.Το αποδεικνύει η πολιτική μου διασρομή. Σκεφτόμαστε και λειτουργούμε πολιτικά» φέρεται να είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην Πολιτική Γραμματεία.

Σε αυτό το πλαίσιο φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Το άρθρο Την ώρα που η Ελλάδα «καίγεται» στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την «κολοκυθιά»: Ο Κασσελάκης πήρε πίσω το τελεσίγραφο! – «Αμοιβαία εμπιστοσύνη» μεταξύ Προέδρου και Π.Γ.» εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 21/02/2024 ώρα 9:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.