Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν;

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και έλαβε χώρα στο «σπίτι της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη και σε αυτή συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Άννα – Μαρία Μπούρα, ενώ από την τουρκική πλευρά ήταν παρόντες ο διοικητής της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Στα Μέσα ενημέρωσης της γείτονος «κυριαρχεί» η είδηση του τετ–α–τετ ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ενώ υπογραμμίζουν ότι «υπάρχει πρόθεση να συνεχισθεί το καλό κλίμα μεταξύ των δύο κρατών».

Άρθρο του CNN TÜRK στάθηκε αρχικά στην προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας και την πρόθεση να συνεχισθεί το καλό κλίμα.

Επιπλέον, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Shochu χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση (20/09) ως «κρίσιμη».

Το άρθρο Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν; εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 21/09/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.