Τι λέει η Ιερά Σύνοδος για τις νέες ταυτότητες: Ευθύνη της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας

Τι λέει η Ιερά Σύνοδος για τις νέες ταυτότητες;

Το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων συζήτησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιεράρχες ανέφεραν ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, μολονότι δεν υπήρξαν ανακοινώσεις «από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι αρκετοί Μητροπολίτες εκφράζουν την άποψη ότι το θέμα των ταυτοτήτων δεν είναι θεολογικό, αλλά ευθύνη και αρμοδιότητα της Πολιτείας».

Αυτό, άλλωστε, φανερώνει και την στάση που θα κρατηθεί κατά την έκδοση της σχετικής απόφασης που αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συνόδου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τις επόμενες ημέρες και εφόσον ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θέμα.

Το άρθρο Τι λέει η Ιερά Σύνοδος για τις νέες ταυτότητες: Ευθύνη της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 06/09/2023 ώρα 9:02 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.