Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Και νέα αμερικανική επιδρομή κατά των Χούθι στην Υεμένη!

Για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ διατείνονται πως επέφεραν πλήγματα σε εξοπλισμό των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Η αμερικανική κεντρική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν σε νόμιμη άμυνα πλήγματα στην Υεμένη κατά έξι αντιπλοϊκών πυραύλων πλεύσης των Χούθι που ήταν «έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα»

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους κρουζ σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης και διαπίστωσαν ότι αποτελούν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, θα προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και θα καταστήσει τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα.

Το άρθρο Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Και νέα αμερικανική επιδρομή κατά των Χούθι στην Υεμένη! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 04/02/2024 ώρα 3:01 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.