Φωτιά στον Έβρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ «πολιτοφύλακες» που «συνέλαβαν» μετανάστες και τους κλείδωσαν σε τρέιλερ αυτοκινήτου κατηγορώντας τους για εμπρησμό

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί στον Έβρο και σε αυτό φαίνονται «πολιτοφύλακες» να έχουν «συλλάβει» μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή και τους κατηγορεί για τις φωτιές.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο αναφέρει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια» τα οποία βρίσκονται κλειδωμένα στην καρότσα ενός τρέιλερ. Μάλιστα κατηγορεί τους μετανάστες για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στο «μανιφέστο» του ακούγεται να λέει τα εξής: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».

Να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο που ξέσπασε άνδρες της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας της πόλης τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο ενώ πέραν αυτού προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη «σύλληψη» των μεταναστών. Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ και οι τρεις παραπέμπονται στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης πλησίον της Αλεξανδρούπολης, ενώ μέσα στο τρέιλερ κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη η ανακοίνωση επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Το άρθρο Φωτιά στον Έβρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ «πολιτοφύλακες» που «συνέλαβαν» μετανάστες και τους κλείδωσαν σε τρέιλερ αυτοκινήτου κατηγορώντας τους για εμπρησμό εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 23/08/2023 ώρα 12:02 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.