Ειδήσεις

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ήχησε το «112», εκκενώνονται τα Σακτούρια

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ήχησε το «112», εκκενώνονται τα Σακτούρια
Εκκενώνονται δύο περιοχές στο Ρέθυμνο λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο σημείο.

Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην Πυροσβεστική για αναζωπύρωση στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να ηχήσει το 112 για εκκένωση δύο περιοχών το απόγευμα της Δευτέρας (18/7).

Συγκεκριμένα, μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο σημείο.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια να εκκενώσεων  προς Άγιο Παύλο και  Ακουμιανή Γυαλιά. Η αναζωπύρωση της φωτιάς έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σαχτούρια.

{https://twitter.com/112Greece/status/1549028720736104449}

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο καθώς η μορφολογία του εδάφους στην περιοχή και η μεγάλη έκταση του μετώπου δυσχέραιναν τις συνθήκες κατάσβεσης.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, ενώ εδώ και λίγη ώρα στο σημείο πραγματοποιεί ρίψεις και ένα ελικόπτερο Erickson.

Το μήνυμα του 112

fotia 112 rethomno

 

 

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 18/07/2022 ώρα 6:02 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button