Ψυχρολουσία από τους ‘φίλους’ μας τους Αμερικανούς: «Ο Μπάιντεν έχει εκφράσει τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία», λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε ότι η πάγια θέση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ότι Τουρκία θα πρέπει να έχει δυνατότητα αγοράς μαχητικών F-16.

Η πάγια θέση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ότι Τουρκία θα πρέπει να έχει δυνατότητα αγοράς μαχητικών F-16, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε πάνω στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την παραίτηση του Μπομπ Μενέντεζ από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και πώς θα μπορούσε η εξέλιξη να επισπεύσει την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι «Για λόγους πολιτικής, δεν επιβεβαιώνουμε ούτε σχολιάζουμε προτεινόμενες περιπτώσεις πώλησης όπλων μέχρις ότου ενημερωθεί επίσημα το Κογκρέσο. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία, πράγμα που θα συμβάλει στην ενίσχυση της αλληλοσυμβατότητας του ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν είχε επισημάνει ότι «ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας σχετικά με τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Mπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας.

» Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εξωτερικών μας, Χακάν Φινταν, θα παρακολουθήσει τώρα στενά αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν συναντήθηκαν στις ΗΠΑ πριν από τρεις τέσσερις ημέρες. Αυτές οι συνομιλίες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Αλλά τώρα, θα ήταν ωφέλιμο να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία και να συναντηθούμε ξανά μαζί του».

» Με αυτόν τον τρόπο, ίσως έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία όσον αφορά τα F-16. Όχι μόνο για τα F-16, αλλά για όλα τα άλλα θέματα, ο Μενέντεζ και αυτοί με τη νοοτροπία του κάνουν ς ενέργειες παρεμπόδισης εναντίον μας. Η έξοδος του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι αναμένει «ξεκάθαρη απάντηση από τις ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα που περιμένουμε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση».

Το άρθρο Ψυχρολουσία από τους ‘φίλους’ μας τους Αμερικανούς: «Ο Μπάιντεν έχει εκφράσει τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία», λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 27/09/2023 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.