Απίστευτα νταηλίκια και απειλές από τον Τατάρ για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Πιστό στο δόγμα της πρόκλησης και των απειλών το ψευδοκράτος, προχώρησε σε νέα νταηλίκια φυσικά με τις πλάτες της Τουρκίας.

Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκδόθηκε στις 24 Δεκεμβρίου και αφορά σε γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την κοινοπραξία ExxonMobil και QatarEnergy.

Το δήθεν «υπουργείο εξωτερικών» στα κατεχόμενα έκανε λόγο για «μονομερείς» ενέργειες, φτάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να προειδοποιήσει για… πιθανή κλιμάκωση της έντασης!

Όπως αναφέρει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» το ψευδοϋπουργείο «εξωτερικών» υποστήριξε ότι αυτές οι ενέργειες «παραβιάζουν τα δικαιώματα» της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία είναι «συνιδιοκτήτης των φυσικών πόρων» της Κύπρου!

Και απείλησε ότι δεν θα παραμείνει θεατής και θα λάβει «τα απαραίτητα μέτρα» για την προστασία των δικαιωμάτων του!

Και επιμένει για συνομιλίες σχετικά με τους υδρογονάνθρακες και κάλεσμα για διεθνή διάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Καλεί μάλιστα τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες» της απέναντι στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και να υποστηρίξει την αναζήτηση κοινής λύσης, για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

Δηλαδή την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή την περιφρουρούν οι Αττίλες!

Το άρθρο Απίστευτα νταηλίκια και απειλές από τον Τατάρ για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 31/12/2024 ώρα 3:00 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.