Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026

Λίβανος: Δυνάμεις του Ισραήλ...

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την κατάληψη του μεσαιωνικού κάστρου Μποφόρ, στρατηγικής σημασίας...

Παύλος Μαρινάκης: Για ακόμη...

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού...

Συλλήψεις για όπλα, επικίνδυνη...

Σειρά συλλήψεων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση μέτρων προστασίας...

Ιράν: «Δεν θα εγκρίνουμε...

«Το μοναδικό μας κριτήριο είναι η επίτευξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων πριν εκπληρώσουμε σε αντάλλαγμα...

Βέλγιο: «Δεν θα ρισκάρουμε δισεκατομμύρια ευρώ στις «πλάτες» των Βέλγων φορολογουμένων!- Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ!» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Μπαρτ Ντε Βέβερ, παραμένει κατηγορηματικά αντίθετος στη χρήση των παγωμένων ρωσικών

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Μπαρτ Ντε Βέβερ, παραμένει κατηγορηματικά αντίθετος στη χρήση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Βέλγιο: «Δεν θα ρισκάρουμε δισεκατομμύρια ευρώ στις «πλάτες» των Βέλγων φορολογουμένων!- Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ!» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός

η Κομισιόν παρουσίασε σήμερα  το σχέδιο για την αξιοποίησή τους μέσω του βελγικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Euroclear, με στόχο την οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας τόσο για την ενίσχυση του πολέμου όσο και για την ανοικοδόμηση.

Μοναδικός μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που αντιτίθεται ανοιχτά στην πρόταση, ο Ντε Βέβερ υπογράμμισε σε δηλώσεις του στα βελγικά ΜΜΕ ότι δεν είναι απολύτως μόνος στη στάση του: «Μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά δεν είμαι. Πολλές χώρες δεν εκφράζονται δημόσια, και κατανοώ γιατί. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι απαιτήσεις που θέτουμε είναι λογικές. Το θέμα είναι αν θα μπορέσουν να τηρηθούν – μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί».

Σε ερώτηση για το αν θα υποχωρήσει τελικά το Βέλγιο υπό πιέσεις, ο Ντε Βέβερ ήταν σαφής: «Θα δούμε αν θα προσπαθήσουν. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας, που στην πολιτική ισοδυναμούν με μια αιωνιότητα.

Βέλγιο: «Δεν θα ρισκάρουμε δισεκατομμύρια ευρώ στις «πλάτες» των Βέλγων φορολογουμένων!- Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ!» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός

Θα γίνουν πολλές ακόμη συναντήσεις, αλλά οι όροι μας παραμένουν αμετάβλητοι. Δεν πρόκειται να φορτώσουμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στους ώμους των Βέλγων. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ. Προσωπικά, είμαι σε θέση να αντέξω την πίεση – απλώς δεν έχω εντυπωσιαστεί ακόμα».

Η τοποθέτηση αυτή αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της βελγικής κυβέρνησης να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών της, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τις πολιτικές εντάσεις που δημιουργεί η διαχείριση των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Το άρθρο Βέλγιο: «Δεν θα ρισκάρουμε δισεκατομμύρια ευρώ στις «πλάτες» των Βέλγων φορολογουμένων!- Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ!» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Συντακτική Ομάδα.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 03/12/2025 ώρα 3:04 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.