ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: “Το ογκολογικό κέντρο που ΘΑ δημοπρατούσε ο κ. Κουρέτας το 2024 αγνοείται και η κατάσταση των ογκολογικών στα δημόσια νοσκομεία χειροτερεύει”

● LIVE
Radio Oasis
Παίζει τώρα: Loading...
ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: "Το ογκολογικό κέντρο που ΘΑ δημοπρατούσε ο κ. Κουρέτας το 2024 αγνοείται και η κατάσταση των ογκολογικών στα δημόσια νοσκομεία χειροτερεύει"

Πέρασαν 2,5 χρόνια απο τις μεγαλόστομες δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα, μετά απο σύσκεψη με τον δήμαρχο Λαρισαίων και πανεπιστημιακούς, ότι μέσα στο 2024 θα δημοπρατούσε ένα Ογκολογικό Κέντρο (δημόσιο ή ιδιωτικό δεν διευκρινίστηκε) στη Λάρισα, αλλά αυτό αγνοείται !

Παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η ογκολογία (παθολογική, ακτινοθεραπευτική, χειρουργική) στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας μεγάλωσαν, την ώρα που προωθείται η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες με ασθενείς-πελάτες, ενώ η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση βοηθούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, να κάνουν χρυσές δουλειές στο χώρο της υγείας και δη της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Ο κ. Κουρέτας, οι διάφοροι πανεπιστημιακοί και οι υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία, αποδείχθηκε ότι φλυαρούν, υποκρίνονται, παραπλανούν και στηρίζουν την ανθυγιεινή κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της δημόσιας υγείας και ειδικά στον τομέα της ογκολογίας.

Ο λαός και οι καρκινοπαθείς χόρτασαν απο εξαγγελίες.

Χρειάζονται σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας, οργανωμένες υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες απαιτούνται:

Αμεσες μαζικές προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων των Ογκολογικών Τμημάτων με προσωπικό μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και αξιοπρεπείς μισθούς, στελέχωση με έμπειρο στην  Νοσηλευτική Ογκολογία προσωπικό.

Πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών σε πρωϊνή λειτουργία, ιατροτεχνολογική ενίσχυση των Τμημάτων Παθολογικής και Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και των εργαστηρίων, γεωγραφική κάλυψη όλου του πληθυσμού με ογκολογικές υπηρεσίες, δημιουργία στα νοσοκομεία κατάλληλων χώρων υποδοχής, αναμονής και νοσηλείας.

Αμεση στελέχωση των νοσοκομειακών φαρμακείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και δημιουργία των προβλεπόμενων υποδομών για την ασφαλή διαχείριση από έμπειρο εκπαιδευμένο προσωπικό των κυτταροτοξικών φαρμάκων και των βιολογικών παραγόντων.

14.10.2026

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/10/2026 ώρα Τετάρτη 14 Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 – 3:01 μμΟκτώβριος 2026 – 3:01 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Ο καιρός στα Φάρσαλα:

Farsala
clear sky
13.5 ° C
13.5 °
13.5 °
81%
0.6m/s
4%
Τε
13 °
Πε
19 °
Πα
19 °
Σα
17 °
Κυ
19 °

Latest articles

Related articles

spot_img