Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέστρεψαν κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν-Προειδοποιούν τις χώρες του Κόλπου για ακόμη σφοδρότερα χτυπήματα

LIVE
Radio Oasis
Παίζει τώρα: Loading...

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν υποστηρίζουν ότι έπληξαν και κατέστρεψαν κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συλλογή πληροφοριών που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού.

Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέστρεψαν κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν-Προειδοποιούν τις χώρες του Κόλπου για ακόμη σφοδρότερα χτυπήματα

Το πλήγμα, όπως αναφέρουν οι ιρανικές δυνάμεις, αποτελεί αντίποινα στις αμερικανικές επιθέσεις που, σύμφωνα με την Τεχεράνη, συνεχίζονται για περισσότερες από δύο εβδομάδες στο ιρανικό έδαφος, εντείνοντας περαιτέρω την ήδη εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση, οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο κέντρο δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας Amazon στο Μπαχρέιν αποτελούσε κομβικό σημείο για την υποστήριξη των αμερικανικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

«Οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στόχευσαν και κατέστρεψαν κτίριο του κέντρου δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας Amazon στο Μπαχρέιν, που έχει σημαντικό ρόλο στην περισυλλογή πληροφοριών για τον αμερικανικό στρατό», δήλωσαν συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο όμιλος Amazon, ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς και εμπορικούς κολοσσούς παγκοσμίως, ούτε οι αρχές του Μπαχρέιν έχουν προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο ή επιβεβαίωση σχετικά με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Η Τεχεράνη, πάντως, έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι θεωρεί νόμιμο στόχο κάθε εγκατάσταση η οποία, κατά την άποψή της, βρίσκεται στη διάθεση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Φρουροί της Επανάστασης αναφέρονται σε πλήγμα εναντίον εγκατάστασης της Amazon στο Μπαχρέιν. Κατά τη διάρκεια προηγούμενων ιρανικών επιθέσεων εναντίον στόχων στην περιοχή, είχαν επίσης αναλάβει την ευθύνη για χτύπημα σε κέντρο της εταιρείας, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν είχε ανακοινώσει την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι.

Σε ορισμένες από τις σχετικές ανακοινώσεις, μάλιστα, απευθυνόταν έκκληση προς τους κατοίκους να μετακινηθούν άμεσα και με ασφάλεια σε προστατευμένους χώρους και καταφύγια.

Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέστρεψαν κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν-Προειδοποιούν τις χώρες του Κόλπου για ακόμη σφοδρότερα χτυπήματα

Την ίδια στιγμή, οι Φρουροί της Επανάστασης προχώρησαν σε νέα προειδοποίηση προς τους πολίτες των χωρών του Κόλπου, καλώντας τους να απομακρυνθούν από περιοχές όπου, σύμφωνα με τους ίδιους, βρίσκονται εγκαταστάσεις ή θέσεις Αμερικανών στρατιωτικών.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (24.07.2026), καθώς η ένταση στην περιοχή συνεχίζει να κλιμακώνεται και η αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

«Προειδοποιούμε το ευρύ κοινό των χωρών όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες να απομακρυνθεί επειγόντως σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων από τους χώρους κάλυψης και τις κρυφές κατοικίες των Αμερικανών στρατιωτικών, ώστε να είναι ασφαλείς» διαμηνύουν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η ιρανική πλευρά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές, όπου υποστηρίζει ότι βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα επαναφέρει τη θέση της ότι οι αμερικανικές εγκαταστάσεις και υποδομές στην περιοχή αποτελούν πιθανούς στόχους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο ισχυρισμός για την καταστροφή του κέντρου δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν, το οποίο οι Φρουροί της Επανάστασης παρουσιάζουν ως κρίσιμο κόμβο συλλογής πληροφοριών για τον αμερικανικό στρατό.

Το άρθρο Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέστρεψαν κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν-Προειδοποιούν τις χώρες του Κόλπου για ακόμη σφοδρότερα χτυπήματα εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Συντακτική Ομάδα.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 24/07/2026 ώρα Παρασκευή 24 Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 – 3:00 μμΙούλιος 2026 – 3:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Ο καιρός στα Φάρσαλα:

Farsala
overcast clouds
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
90%
2.3m/s
100%
Σα
27 °
Κυ
34 °
Δε
39 °
Τρ
38 °
Τε
30 °

Latest articles

Related articles

spot_img