Οι Φρουροί της Επανάστασης πανηγυρίζουν ότι εξουδετερωσαν Αμερικανούς στρατιώτες και Αμερικανικά μαχητικά 5ης γενιάς μετά από «καταιγίδα» πυραύλων στην Ιορδανία – Η τεχνολογία των F-35 στο στόχαστρο της Τεχεράνης – Καμία απάντηση από τις ΗΠΑ

LIVE
Radio Oasis
Παίζει τώρα: Loading...

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται, καθώς το Ιράν υποστηρίζει ότι κατάφερε να πλήξει αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ιορδανία, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές όπου βρίσκονται προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιρανικών αρχών και των Φρουρών της Επανάστασης, βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Αλ Αζράκ, η οποία φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις και αεροσκάφη πέμπτης γενιάς. Η Τεχεράνη αναφέρει ότι οι πύραυλοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα συστήματα άμυνας και να προκαλέσουν καταστροφές σε χώρους στάθμευσης και υποδομές των F-35.

Η ιρανική πλευρά ισχυρίστηκε μάλιστα ότι καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές αρκετά αμερικανικά μαχητικά, παρουσιάζοντας το πλήγμα ως απόδειξη ότι τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας και τα όπλα ακριβείας της χώρας μπορούν να απειλήσουν ακόμη και τις πιο σύγχρονες στρατιωτικές πλατφόρμες των ΗΠΑ. Οι συγκεκριμένες αναφορές, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από αμερικανικές ή άλλες επίσημες πηγές.

Η επίθεση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί η έκταση των ζημιών, θα αποτελούσε ένα από τα σοβαρότερα πλήγματα που έχουν δεχθεί αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή, καθώς το F-35 θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα μαχητικά στον κόσμο, με δυνατότητες stealth και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Παράλληλα, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αποκτά ολοένα μεγαλύτερη περιφερειακή διάσταση, με επιθέσεις και αντίποινα να επεκτείνονται σε βάσεις και στρατηγικές εγκαταστάσεις συμμάχων των ΗΠΑ. Η Ιορδανία έχει αναφέρει ότι αντιμετώπισε ιρανικές επιθέσεις με πυραύλους και drones, ενώ οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε αντίποινα κατά ιρανικών στόχων.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι αν οι ισχυρισμοί της Τεχεράνης αποτελούν πραγματική αλλαγή ισορροπιών στον αεροπορικό πόλεμο ή μέρος μιας επιχείρησης επικοινωνιακής πίεσης. Σε κάθε περίπτωση, η αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ιράν εισέρχεται σε μια νέα, πιο επικίνδυνη φάση, όπου οι βαλλιστικοί πύραυλοι και τα υπερσύγχρονα μαχητικά βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Το άρθρο Οι Φρουροί της Επανάστασης πανηγυρίζουν ότι εξουδετερωσαν Αμερικανούς στρατιώτες και Αμερικανικά μαχητικά 5ης γενιάς μετά από «καταιγίδα» πυραύλων στην Ιορδανία – Η τεχνολογία των F-35 στο στόχαστρο της Τεχεράνης – Καμία απάντηση από τις ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 31/07/2026 ώρα Παρασκευή 31 Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 – 3:05 πμΙούλιος 2026 – 3:05 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Ο καιρός στα Φάρσαλα:

Farsala
clear sky
24.5 ° C
24.5 °
24.5 °
51%
1.1m/s
0%
Πα
31 °
Σα
32 °
Κυ
33 °
Δε
36 °
Τρ
28 °

Latest articles

Related articles

spot_img