
Ο Άγιος Ευστράτιος, το νησί που βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Σποράδων και Λήμνου, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με τα ηπειρωτικά της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Σινάνης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για το πρόβλημα που έχει προκύψει.
«Δυστυχώς από αύριο βρισκόμαστε ουσιαστικά σε ένα κοινωνικό αποκλεισμό ουσιαστικά, ένας αποκλεισμός που δε συνάδει με αυτό που πρέπει να υποστηρίξουμε στα μικρά νησιά και τις νησιωτικές ακριτικές περιοχές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καθυστέρησαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των γραμμών. Επομένως το υπουργείο προχώρησε σε παράταση της απευθείας ανάθεσης, στην οποία ο ανάδοχος δεν ήθελε να κατέβει. Βρήκε πλοίο το υπουργείο, αλλά δεν χωράει στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο κ. Σινάνης πρόσθεσε: «Το αίτημα μας είναι να βρεθεί πλοίο που θα προσεγγίσει και τον Άγιο Ευστράτιο, στη γραμμή που τόσα χρόνια εξυπηρετούσε. Λαύριο-Άη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα. Είναι η μοναδική απαίτηση που έχουμε και είναι αδιαπραγμάτευτη».
Το άρθρο Τα χάλια μας: Από αύριο ο Άγιος Ευστράτιος χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.
___________________________________
Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 01/11/2024 ώρα 12:00 πμ από την ιστοσελίδα
Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.