5 συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στη Μαγνησία – Αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης

5 συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στη Μαγνησία - Αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου συνελήφθησαν συνολικά 5 άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν, στα χρονικά όρια του αυτόφωρου, ένας αλλοδαπός άνδρας και μία γυναίκα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο καταπολέμησης της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και κατόπιν μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συντονισμένη επιχείρηση με τη σύλληψη πέντε από τα έξι συνολικά μέλη της οργάνωσης.

.Όπως διακριβώθηκε από την πρόοδο και κλιμάκωση της αστυνομικής έρευνας αναφορικά με τους ρόλους των μελών, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ο άνδρας που είχε συγκροτήσει, διηύθυνε και κατηύθυνε την οργάνωση, ο υπαρχηγός της, ένα βασικό μέλος και δύο περιφερειακά, ενώ αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης.

Όσον αφορά το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ο χρόνος δράσης της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, αυτό υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ.

Διενεργήθηκαν συνολικά 6 νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 424, 84 γραμμαρίων,
• ποσότητα κάνναβης, βάρους 1.453, 20 γραμμαρίων,
• 8 κινητά τηλέφωνα,
• 5 ζυγαριές,
• το χρηματικό ποσό των 25.260 ευρώ και
• 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 28/04/2024 ώρα 12:03 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.