Καμπανάκι από την Κύπρο για ελληνικά μουχλιασμένα κρουασάν

Στις 8 Νοεμβρίου 2024, οι αρχές της Κύπρου ειδοποίησαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την απόσυρση ελληνικών κρουασάν λόγω ακαταλληλότητας προς κατανάλωση.

Στις 8 Νοεμβρίου 2024, οι αρχές της Κύπρου ειδοποίησαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την απόσυρση ελληνικών κρουασάν λόγω ακαταλληλότητας προς κατανάλωση.

Καμπανάκι από την Κύπρο για ελληνικά μουχλιασμένα κρουασάν

Μετά από καταγγελία, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα ήταν μουχλιασμένα και εξέπεμπαν δυσάρεστη οσμή, ενώ ανιχνεύτηκαν υψηλά επίπεδα μυκήτων, πάνω από 150.000 CFU/g.

Αν και η μάρκα και ο παρασκευαστής παραμένουν άγνωστοι, οι εισαγωγείς αποσύρουν τα κρουασάν πριν φτάσουν στην κυπριακή αγορά.

Η μούχλα στα τρόφιμα, που συχνά εμφανίζεται ως λευκές, πράσινες ή γκριζωπές κηλίδες, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργικές αντιδράσεις, ή και σοβαρές ασθένειες λόγω μυκοτοξινών.

Για λόγους ασφάλειας, συνιστάται να πετάτε μουχλιασμένα τρόφιμα, να καθαρίζετε τα ντουλάπια και το ψυγείο όπου αποθηκεύονταν και να αποφεύγετε την εισπνοή τους.

Το άρθρο Καμπανάκι από την Κύπρο για ελληνικά μουχλιασμένα κρουασάν εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 08/11/2024 ώρα 6:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.