Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα! είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής!

LIVE
Radio Oasis
Παίζει τώρα: Loading...

Ένταση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και Ιράν προκάλεσαν δηλώσεις που αποδίδονται στον υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αμπάς Αραγτσί, οδηγώντας το Καράκας σε επίσημη διαμαρτυρία προς την Τεχεράνη.

Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα! είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής!

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κάλεσε χθες, Τρίτη, τον Ιρανό πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προκειμένου να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας για σχόλια που χαρακτηρίζει «περιφρονητικά και ανάρμοστα» σε βάρος των θεσμών και των αρχών της χώρας.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε η διπλωματία του Καράκας μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

“Ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Βενεζουέλα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί νότα διαμαρτυρίας όσον αφορά περιφρονητικά και ανάρμοστα σχόλια σε βάρος των θεσμών και των αρχών της Βενεζουέλας”, σύμφωνα με το κείμενο.

Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα! είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής!

Παρά τη δημόσια αντίδραση του Καράκας, οι αρχές της Βενεζουέλας απέφυγαν να διευκρινίσουν ποιες ακριβώς δηλώσεις προκάλεσαν τη διπλωματική τους ενόχληση. Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των σχολίων που οδήγησαν στην επίσημη διαμαρτυρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, φέρεται να δήλωσε ότι το Ιράν “δεν είναι Βενεζουέλα”.

Η συγκεκριμένη αναφορά φαίνεται να αποτέλεσε την αφορμή για το διπλωματικό επεισόδιο, με τη Βενεζουέλα να εκλαμβάνει τη δήλωση ως προσβλητική και υποτιμητική, επιλέγοντας να εκφράσει επισήμως τη δυσαρέσκειά της προς την ιρανική πλευρά.

Το άρθρο Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα! είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το Συντακτική Ομάδα.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 29/07/2026 ώρα Τετάρτη 29 Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 – 3:05 μμΙούλιος 2026 – 3:05 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Ο καιρός στα Φάρσαλα:

Farsala
clear sky
31.3 ° C
31.3 °
31.3 °
41%
5.8m/s
0%
Τε
31 °
Πε
33 °
Πα
34 °
Σα
33 °
Κυ
34 °

Latest articles

Related articles

spot_img